بررسی وارزیابی آلودگی برنج به اوخراتوکسین در استان مازندران به روش ELISA

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: شانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: THVC16_0903
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 292
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن قادی

دانش آموخته کارشناسی ارشد میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان

رحمت ملاعلیزاده

دانش آموخته کارشناسی ارشد میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان

چکیده

اوخراتوکسین A(OTA) یکی از انواع مایکوتوکسین ها بوده که توسط گونه های مختلف قارچهای آسپرژیلوس وپنی سیلیوم بر روی انواع اغذیه انسانی وحیوانی تولید میشود.این سم یک ترکیب نفروتوکسیک قوی بوده وموجب آسیب کلیوی در انسان وحیوانات اهلی میشود.حد مجاز این سم در اغذیه انسانی توسط اتحادیه اروپا میکروگرم در کیلوگرم((µg/kg5 تعیین شده است .هدف از این تحقیق،بررسی میزان اوخراتوکسینA دربرخی برنج فروشی های استان مازندران به روش الایزا میباشد. بدین لحاظ80 نمونه برنج از7شهر استان مازندران به طور تصادفی در پاییز)88ماههای مهر وآبان)جمع آوری شدند.نمونه ها پس از انتقال به آزمایشگاه ابتدا آسیاب شده وسپس توسط محلول کلروفرم+اسید فسفریک0/5مولارعصاره گیری شدند. عصاره بدست آمده توسط کیت الایزا TRANSIA OCHRATOXIN 51050 برای تشخیص اوخراتوکسین مورد سنجش قرارگرفتند.میزان جذب در طولموج 450نانومتر اندازه گیری شد که این میزان با غلظت سم در نمونه نسبت معکوس دارد. نتایج تحقیق نشان داد که از 80نمونه فقط 4نمونه (%5)بیش از حد مجاز((µg/kg5 آلودگی داشتند.بین میزان آلودگی در شهر های مختلف استان تفاوت معنی داری از نظر تست آماری((Tukey test مشاهده نشد.مقایسه میزان آلودگی بین دو ماه مهر وآبان نیز تفاوت معنی داری نشان نداد.با توجه به عوارض مختلف OTA بر بدن انسان مخصوصا نفروتوکسیسیتی ونیز ارتباط احتمالی آن با سرطانهای کلیه ومثانه وهمچنین مصرف گسترده برنج در کشور مخصوصا استانهای شمالی،توجه به سلامت این ماده غذایی بسیار مهم بوده ولازم است برنج مصرفی به طور مرتب از لحاظ آلودگی به این سم مورد بررسی قرار گیرد وتا حد امکان از برنج فاقد آلودگی به این سم ویا سایر سموم قارچی استفاده شود.

کلیدواژه ها

اوخراتوکسینA ،برنج،مازندران،الایزا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.