شناسایی بررسی انگل های زیونوز ماهیان باارزش شیلاتی سواحل خلیج فارس دریای عمان با معرفی جدیدترین گونه های یافت شده

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: شانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: THVC16_0850
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 208
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کاظم عبدی

سازمان دامپزشکی کشور- دانشکده بهداشت دانشگاه تهران

ایرج موبدی

سازمان دامپزشکی کشور- دانشکده بهداشت دانشگاه تهران

چکیده

در یک بررسی که به مدت سه سال از سال 84-86 بر روی 424 قطعه ماهی وحشی پرورشی سواحل خلیج فارس دریای عمان انجام گرفت 38 گونه مختلف از ماهیان باارزش شیلاتی از جمله انواع گیش، ریبون، کفشک، راشکو، حسون، گوازیم، هامور، شوریده، شانک زردباله، کوتر، عروس ... از نظر آلودگی به انگل های زیونوز (مشترک) مورد شناسایی بررسی قرار گرفتند. از مهم ترین گونه های نماتود زیونوز یافت شده در این تحقیق می توان به انگل های آنیزاکیس، کنتراسکوم، اکینوسفالوس آنسیناتوس هیستروتیلاسیوم اشاره کرد که از نظر بهداشت انسانی اهمیت زیادی دارند. کیست های تریپانورینکا نیز در صورت مصرف ماهیان بصورت خام می توانند بعنوان انگل تصادفی انسان مطرح شوند که بدلیل گزارشات کم در دنیا مخاطره جدی محسوب نمی شوند. دو گونه اصلی جدا شده از انگل های تریپانورینکا از ماهیان جنوب راینوپتریکولامگاکانتا گریلوشیا اریناسیوس بودند. در این تحقیق ضمن بررسی شدت درصد آلودگی به انگل های مذکور به نحوه پراکندگی این انگل ها در سواحل ایران مخاطرات ناشی از آنها پرداخته می شود.

کلیدواژه ها

انگل های زیونوز- ماهیان خلیج فارس دریای عمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.