معرفی مرکز Integrative medicine دانشگاه آریزونا به عنوان مدلی برای ادغام طب سنتی مکمل با طب رایج

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: همایش طب سنتی ایرانی و یک دهه فعالیت آکادمیک: نقد گذشته، افق آینده
  • کد COI اختصاصی: ITMED01_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1348
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا حقیقی

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند

صادق شکری

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند

چکیده

خلاصه: امروزه پرداختن به مقوله طب تلفیقی(Integrative medicine) از نظر سازمان جهانی بهداشت به عنوان یک راهبرد مطرح شده در کشورهای مختلف متناسب با نیاز مردم ساختار نظام سلامت آن کشور، سطوح مختلف آموزش، پژوهش خدمات بهداشتی درمانی با طب سنتی مکمل گره خورده است. استراتژی 2014-2023 سازمان جهانی بهداشت نیز کشورها را به تهیه استراتژی های ملی برنامه ریزی برای استفاده از ظرفیت طب های سنتی دعوت می کند. کشور ما نیز همانند سایر نقاط جهان شاهد رشد فزاینده مراجعات به درمانگران این عرصه طبی است. در صورت عدم توجه به این نیاز، وهدایت بیماران به مراکز متخصصین واجد شرایط، زمینه رشد مداخله گران فراهم می شودکمااینکه مداخلات نادرست اینگونه افراد به سلامت مردم آسیب های جدی وارد نموده است. بنا براین باید ضمن همگامی برای ادغام مکاتب طب ایرانی مکمل با طب رایج، به این دسته از نیاز ها گرایش های بیماران به روشی علمی قانونی پاسخ داده شود. یکی از موارد گسترش آموزش طب تلفیقی بررسی الگوهای سوابق موجود در جهان است. بدین منظور دانشگاه آریزونای آمریکا به عنوان مدلی برای آموزش طب تلفیقی بررسی گردید. روش: برای بررسی وضعیت آموزش طب تلفیقی در دانشگاه آریزونای آمریکا، سایت این دانشگاه در دی ماه 1397 بررسی داده های مربوط به طب تلفیقی استخراج گردید. یافته ها بحث این دانشگاه آموزش های طب تلفیقی را در سطوح مختلف ارایه می دهد. آموزش عمومی رابطین سلامت، کارشناسان بهداشت، آموزش کوتاه مدت حرفه ای برای دیگر حرفه های پزشکی آموزش منجر به صدور مدرک از جمله در سطح فلوشیپ تخصصی عرصه های این نوع آموزش ها هستند. سیاست های آموزشی طب ایرانی نیز گویا از همین الگو پیروی می کند.

کلیدواژه ها

Integrative Medicine, University of Arizona, of traditional and complementary medicine

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.