مشکلات عمده ادغام اجرای طب ایرانی در ساختار نظام سلامت کشور ایران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: همایش طب سنتی ایرانی و یک دهه فعالیت آکادمیک: نقد گذشته، افق آینده
  • کد COI اختصاصی: ITMED01_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 485
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد احمدیان

دانشجوی دکتری تخصصی طب ایرانی، دانشکده طب ایرانی مکمل، دانشگاه علوم پزشکی مشهد

روشنک سالاری

استادیار گروه علوم دارویی طب ایرانی مکمل، گروه علوم دارویی طب ایرانی مکمل، دانشگاه علوم پزشکی مشهد

محمد رضا نورس

استادیار گروه طب ایرانی مکمل، گروه طب ایرانی مکمل، دانشگاه علوم پزشکی مشهد

چکیده

مقدمه: موقعیت فرهنگی جمهوری اسلامی ایران تاریخ دیرینه جوشش فکری در زمینه طب نیز توجه نظام سلامت به امر پیشگیری اصلاح سبک زندگی نیاز به دید جامع مبتنی بر حفظ سلامت را در برنامه ریزی ها مطرح می سازد. به رغم وجود گنجینه های قوی علمی تا کنون اجرای برنامه های طب ایرانی در سطح نظام سلامت بصورت جدی آغاز نشده که امر فوق ریشه در مشکلاتی دارد که بایستی بررسی جهت رفع آن برنامه ریزی جدی انجام شود. روش کار این پژوهش مطالعه ای توصیفی در سال 1396 بوده که طی آن 50 پزشک 40 ماما 15 پرستار شاغل در تیم های سلامت بر اساس فرم از پیش تعیین شده مورد مصاحبه قرار گرفتند. یافته ها: نتایج حاصل از آنالیز 100 فرم اطلاعاتی نشان داد که میانگین سن پاسخ دهندگان 39 سال بالاترین سن 52 پایین ترین سن 20 سال بود. 85% درصد شرکت کنندگان آشنایی کافی با طب ایرانی نداشته 70% افراد آشنا به اصول طب ایرانی اظهار می داشتند که در مواردی برای مداوای بیماران خود نیز در توصیه های پیشگیرانه از دستورات حفظ الصحه بر گرفته از طب ایرانی استفاده می کردند موانع ذکر شده علل عدم استفاده از طب سنتی در درمان بیماران به ترتیب اولویت به شرح ذیل اعلام شد: عدم آشنایی کافی گروه هدف مطالعه به اصول مبانی طب سنتی فقدان پروتکل های درمانی مبتنی بر طب سنتی دسترسی ناکافی به به متون آموزشی طب سنتی. بحث نتیجه گیری: نتایج حاصل از مطالعه ضرورت برنامه ریزی جدی اصولی در زمینه آموزش تیم های سلامت نیز جامعه پزشکی کشور تهیه تدوین دستور العملهای اجرایی مناسب در این زمینه را مطرح می سازد.

کلیدواژه ها

طب ایرانی، نظام سلامت، ادغام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.