پردازش تصاویر به دست آمده از مکعب لرزه ای میدان نفتی الوند با رویکرد تحلیل خطواره های گسلی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس ملی پژوهش های دانش بنیان در علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: IESCONF01_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 580
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین زنگنه

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی ساختمانی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

علی یساقی

استاد زمین شناسی، گروه زمین شناسی ساختمانی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

حسین محمدرضایی

دکتری زمین شناسی ساختمانی، شرکت نفت فلات قاره ایران، تهران، ایران

مصطفی قنادیان

دکتری زمین شناسی ساختمانی، شرکت نفت فلات قاره ایران، تهران، ایران

چکیده

شکستگی های زیرسطحی موجود در یک ساختمان مخزنی همواره به عنوان یکی از مهمترین پارامترهای تعیین کنند در مطالعات مخزن و ارایه ی یک تحلیل جامع ساختاری برای میدان مورد مطالعه مورد توجه بوده اند. امروزه روش های متعددی برای استخراج و تجزیه و تحلیل گسل ها و شبکه های شکستگی وجود دارد. یکی از این روش ها استفاده از اطلاعات به دست آمده از عملیات لرزه نگاری بازتابی در منطقه ی مورد مطالعه می باشد. دسته ای از اطلاعات لرزه ای که تحت عنوان نشانگرهای لرزه ای شناخته می شوند، حاصل تغییراتی در داده های لرزه ای خام هستند و بعضا نمایش شگفت انگیزی از انفصالات درون زمین را به نمایش می گذارند. لکن تحلیل ساختاری یک محدوده ی عظیم صرفا از طریق چند تصویر و به صورت دستی بسیار دشوار خواهد بود. امروزه پردازش تصاویر یکی از بهترین روش ها برای تجزیه و تحلیل تصاویر دیجیتال می باشد. پردازش تصاویر به دست آمده از ناپیوستگی های موجود در مکعب ردیابی مورجه وار در نرم افزار متلب، داده هایی را اختیار ما قرار می دهد که به واسطه ی آنها قادر خواهیم بود تا به صورت عددی در مورد موقعیت شکستگی ها اظهار نظر کنیم.

کلیدواژه ها

پردازش تصویر، نشانگر لرزه ای، خطواره های گسلی، میدان الوند، ردیابی مورچه وار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.