بررسی شیوه های تامین منابع مالی در بافت های فرسوده شهری منطقه 19 تهران از منظر برنامه ریزی شهری

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی مهندسی عمران و معماری با تاکید بر فن آوری های بومی ایران
  • کد COI اختصاصی: CCIVIL04_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 608
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید مسعود موسوی حسنی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، آمایش شهری، دانشگاه آزاد اسلامی یادگار امام (شهر ری)، تهران، ایران

رحیم سرور

استاد گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران

پروانه زیویار

دانشیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) (شهر ری)، تهران، ایران

چکیده

هم اکنون در بسیاری از کشورهای دنیا، شهرداری ها در جایگاه دولت های محلی قرار داشته و با هدف تمرکززدایی از فعالیت های دولت مرکزی، تصمیم گیری در مورد بسیاری از جنبه های اقتصادی هر شهر به طور کامل به شهرداری ها واگذار شده است. طبیعتا شهرداری ها و دولت های محلی، هم برای تامین هزینه های جاری خود و هم به منظور تامین هزینه پروژه های عمرانی، نیازمند تامین منابع مالی هستند. با توجه به اینکه شهر تهران دارای محلات فرسوده بوده و طرح نوسازی و بهسازی و پروژه های اجرایی در این خصوص برای آن تدوین شده است. جهت اجرای پروژه های نوسازی شهر تهران نیاز به منابع مالی است. با وجود گذشت بیش از دو دهه از تهیه طرح های بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده شهری در کشور همچنان شاهد افزایش رو به رشد فرسودگی در شهرها و عدم تحقق پذیری این طرح ها هستیم مهمترین عامل تاثیر گذار در توسعه فرسودگی و متروک شدن بافت های فرسوده شهری عامل اقتصادی است مشکلات موجود در زمینه شناسایی شیوه های مناسب تامین مالی موجب شده تا اینگونه پروژه ها با کمبود منابع مالی مواجه شده و از قابلیت لازم برای اجرا برخوردار نباشند لذا بررسی تحقیقی خود را بر روی چگونگی تامین مالی شهرداری و بخصوص سازمان بهسازی و نوسازی بافت فرسوده متمرکز کرده ایم در این پژوهش سعی بر این است که با روش توصیفی- تحلیلی ضمن شناسایی برخی روش های نوین تامین مالی به ارزیابی و اولویت بندی آنها در فرایند بهسازی و نوسازی بافت فرسوده شهری در منطقه 19 تهران نیز پرداخته شود. برای رسیدن به این هدف درآمدهای شهرداری در این پروژه ها بررسی و در انتها تجزیه و تحلیل گردید. نتیجه پژوهش نشان می دهد منابع مالی موتور محرکه فعالیت های اقتصادی است و بدون داشتن منابع مالی و یا عدم پیش بینی و برنامه ریزی در جهت تامین آن، اجرای طرح های سرمایه گذاری امکان پذیر نبوده و یا اینکه با مشکل مواجه می شود. بنابراین قبل از شروع هرگونه فعالیت، باید منابع مالی مورد نیاز برای اجرای فعالیت یا پروژه، برآور د و در مورد روش های تامین مالی آن، مطالعه و بررسی لازم انجام گیرد.

کلیدواژه ها

نوسازی و بهسازی، درآمدپایدار، بافت فرسوده شهری، منطقه 19 تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.