نظریه عدالت اجتماعی علامه طباطبایی و مبانی آن

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه نقد و نظر، دوره: 22، شماره: 87
  • کد COI اختصاصی: JR_JPT-22-87_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 516
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلی اکبر هاشمی کرویی

دانشجوی دکتری دانشگاه باقرالعلوم (ع)

حبیب اله بابایی

عضو هییت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی

چکیده

مسیله عدالت همواره مورد توجه متفکران بوده است. در این نوشتار، به بررسی، تحلیل وارایه منطقی نظریه علامه طباطبایی درباره عدالت اجتماعی پرداخته ایم. مسیله اینپژوهش، بررسی چیستی مبانی نظریه عدالت اجتماعی در اندیش ههای علامه طباطباییاست و اینکه وی چگونه از آن مبانی به نظریه عدالت اجتماع یاش راه می یابد. افزون برآن، منشا حسن عدالت اجتماعی و نیز اطلاق یا نسبیت آن از دیدگاه علامه را نیز بررسیکرده ایم. ادراکات اعتباری، استخدام و اجتماع مبانی ای هستند که علامه بر اساس آنهابه تحلیل عدالت اجتماعی می پردازد. حب ذات موجب می شود که انسان در پیاختصاص همه منافع به خود باشد. انسان به ناچار عدالت اجتماعی را می پذیرد تادست یابی به منافع شخصی برایش ممکن گردد. معیار حسن و قبح ذاتی سعادت وشقاوت، معیار حسن و قبح، عدالت اعتباری سازگاری و ناسازگاری با طبع است.عدالت حسن است، چون لازمه سعادت بشر است و نیز تعریف عدالت دلالت دارد براینکه این مفهوم معقول ثانی فلسفی است و از این رو، حسن مطلق دارد.

کلیدواژه ها

ادراکات اعتباری، استخدام، اجتماع، حسن و قبح، عدالت اجتماعی، عدالت اعتباری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.