بررسی فقر زنانه در جامعه ایران با توجه به مولفه های عدالت اجتماعی در اسلام
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: فصلنامه اسلام و مطالعات اجتماعی، دوره: 5، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_JISS-5-1_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 480
نویسندگان
عضو هییت علمی جامعه المصطفی العالمیه
دانشجوی دکتری دانشگاه ادیان
چکیده
هرچند در تفسیر ماهیت و تشخیص مصادیق و معیارهای عدالت اجتماعی دیدگاه های مختلفی وجود دارد؛ اما این مهم هماره از بایسته های مشترک و آرمان های مطلوب جوامع در طول تاریخ بوده است. اهمیت عدالت اجتماعی در اسلام تا بدان جاست که در آیات قرآن تحقق آن به عنوان غایت ارسال رسل معرفی شده است؛ چرا که عدالت، بستر رشد انسانی و اخلاقی فرد و جامعه است و فقدان آن تاثیرات مخربی را بر تمام ساحات زندگی برجای می گذارد. عدالت اقتصادی از مهمترین شاخصه های عدالت اجتماعی است که فقدان آن سبب بروز فقر در قشار جامعه می شود. فقر زنان به معنای افزایش زنان در ترکیب جمعیت فقیر یکی از مسایل پیش روی زنان در کشورهای درحال توسعه و حتی توسعه یافته می باشد که در سال های اخیر رشد بسیاری نیز یافته است. در این مقاله با روش توصیفی- تحلیلی، با ارایه تصویری از پدیده فقر زنانه در ایران و اشاره به اقدامات دولت در پیشگیری و درمان این مسیله، علل و عوامل آن مورد بررسی قرار گرفته و سپس وضعیت موجود را با توجه به مولفه های عدالت اجتماعی در اسلام مورد سنجش قرار داده و به دنبال آن راه کارهایی برای حل مسیله ارایه گردیده است. بررسی ها، نشان می دهد علی رغم وجود احکام مترقی اسلام، فقر زنانه در جامعه ایران در حال افزایش است که بخش مهمی از آن، ناشی از عدم اجرای عدالت اقتصادی مورد نظر اسلام نسبت به زنان است و نیز با اهدافی که اسلام از طریق اجرای عدالت در پی تحقق آن هاست، منافات دارد.کلیدواژه ها
عدالت اجتماعی، فقر زنانه، اسلام، ایرانمقالات مرتبط جدید
- تفاوت رویکرد اسلام و نظریه پردازان پست مدرن به مفهوم حقیقت دینی
- نظام انسان شناسی در اندیشه آیت الله مصباح یزدی (ره)
- تحلیل تطبیقی تصرف عدوانی و خلع ید در چارچوب آیین دادرسی ایران
- پژوهشی تدبری در کاربرد اسم جلاله«الله » در قرآن کریم با رویکردی درونقرآنی
- زیست مادرانگی در کشاکش نقشهای چندگانه: بازخوانی نقش مادر شاغل در پرتو آموزههای رضوی و روانشناسی معاصر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.