مدیریت اسلامی، از التقاط ایدیولوژیک تا التقاط علمی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوفصلنامه اسلام و مدیریت، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JIM-1-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1011
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اصغر پورعزت

دانشیار دانشکده مدیریت دانشگاه تهران

چکیده

قرآن و سنت پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت او(ع)، منابع اصلی و مهم فهم دین اند. به تعبیری، فهم مدیریت از دیدگاه اسلام نیز فهم سنت پیامبر است که فقط از طریق مراجعه کردن به قرآن، به منزله مبنا و نیز رصد سنت پیامبر(ص)، به مثابه جلوه احکام، و پیگیری سیره اهل بیت (ع) به منزله معرف و مفسر قرآن و سنت پیامبر(ص)، میستر می گردد. روش های دیگر پژوهش درباره مدیریت اسلامی، معمولا به رصد شیوه های مدیریت مسلمانان با تعمیم های التقاطی باورهای شبه اسلامی منجر می شود؛ این التقاط به سه گونه جلوه می کند؛ التقاط ایدیولوژیک که خاستگاه آن باورهای جزم آلود ایدیولوژی محور و غیر دینی است و التقاط علمی که خاستگاه آن باورهای حیرت زده شبه علمی است و التقاط در عمل که خاستگاه آن تجربه های فردی یا گروهی مسلمانان است. مدیریت اسلامی هنگامی مجال تعریف می یابد که از این التقاط سه پیراسته باشد.

کلیدواژه ها

استناد به نص، محکمات، استنباط، اجتهاد، الگوگیری صحیح، التقاط ایدیولوژیک، التقاط علمی، التقاط تجربی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.