مقایسه روش های مختلف تحلیل لرزه ای در برآورد رفتار لرزه ای پل های قوسی فولادی در جهت طولی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پژوهشنامه حمل و نقل، دوره: 15، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_TRJ-15-3_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 517
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا دهقانی

دانشجوی دکتری، گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه قم، قم، ایران

احسان دهقانی

استادیار، گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه قم، قم، ایران

چکیده

جرم گستره شده در نقاط مختلف سازه پل قوسی یکی از عواملی است که موجب پیچیدگی تحلیل لرزه ای آن ها می شود. برای این منظور از تحلیل دینامیکی فزاینده به عنوان جامع ترین روش و معیار ارزیابی رفتار لرزه ای استفاده شده است. همچنین نتایج حاصل از تحلیل دینامیکی فزاینده با نتایج تحلیل های غیرخطی استاتیکی و تحلیل دینامیکی فزاینده با استفاده از شتاب نگاشت هارمونیک مورد مقایسه قرار گرفته است. تحلیل دینامیکی فزاینده با استفاده از 17 شتاب نگاشت لرزه ای و تحلیل پوش آور استاتیکی تحت دو الگوی بار توزیع اینرسی و توزیع بار مودال انجام پذیرفته است. نتایج به دست آمده نشان داده اند پل قوسی موردنظر به علت جرم گسترده سازه، در جهت طولی پل مود غالب حرکتی نداشته و رفتار لرزه ای آن تحت شتاب نگاشت های مختلف با توجه به تحریک مودهای مختلف متفاوت می باشد. با توجه به عدم وجود یک مود غالب حرکتی، تعیین الگوی بارگذاری تحلیل پوش آور امکان پذیر نبوده و به همین علت نتایج تحلیل پوش آور از دقت کافی جهت ارزیابی رفتار غیرخطی سازه برخوردار نمی باشند. با حذف جرم قوس فولادی و تبدیل این سازه به یک سازه منظم جرمی نتایج تحلیل پوش آور استاتیکی و تحلیل دینامیکی فزاینده با دقت قابل قبول به هم نزدیک شده اند. همچنین نتایج تحلیل دینامیکی فزاینده با استفاده از شتاب نگاشت های هارمونیک نشان داد که انتخاب شتاب نگاشت های هارمونیک به جای شتاب نگاشت های زلزله می تواند مدت زمان انجام تحلیل را با دقت نتایج خوبی به صورت چشمگیری کاهش دهد.

کلیدواژه ها

پل های قوسی فولادی، عملکرد لرزه ای، تحلیل دینامیکی فزاینده، تحلیل پوش آور استاتیکی، تحلیل طیفی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.