اثر کاربرد سنگدانه های باطله معدنی بر عملکرد مقاومتی روسازی بتن غلتکی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پژوهشنامه حمل و نقل، دوره: 15، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_TRJ-15-2_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 488
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد فتاحی

دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه یزد، یزد، ایران

محمدمهدی خیبری

دانشیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه یزد، یزد، ایران

علیرضا یاراحمدی بافقی

دانشیار، دانشکده مهندسی معدن و متالوژی، دانشگاه یزد، یزد، ایران

چکیده

استفاده از روسازی بتن غلتکی در کشور رو به رشد است. با توجه به هزینه ساخت کم و عمر بالای این روسازی لزوم داشتن رویه با دوام و مقاوم در بابر عوامل بارگذاری الزامی است. ویژگی های مقاومتی و جنس مصالح سنگی از جمله تاثیرگذارترین عوامل در مقاومت روسازی های بتنی می باشد. با توجه به این که بیش از 85 درصد روسازی بتن غلتکی را مصالح سنگی تشکیل می دهد، مهمترین عامل در مقاومت باربری می باشد. لذا در این تحقیق، تاثیر جنس مصالح سنگی در مساله مقاومت رویه این روسازی بررسی می گردد. در این پژوهش به منظور بررسی جنس مصالح از یک مصالح سنگی شاهد و چهار نوع سنگ مختلف که از باطله معادن چغارت و سایر معادن تهیه شد، استفاده گردید. چنس سنگدانه های استفاده شده در این تحقیق شامل سنگ آهک، دولومیت، کلسیت، آمفیبولیت و کوارتزآلبیتوفی است. در ابتدا برای مشخص کردن کیفیت سنگدانه آزمایش های مکانیکی سنگ از جمله آزمایش های مقاوومت فشاری و کششی بر روی مصالح سنگی انجام گردید و سپس نمونه های بتن غلتکی برای تعین درصد رطوبت بهینه با روش تراکم از دانه بندی پیوسته با حداکثر اندازه اسمی 19 میلی متر ساخته شد. سپس نمونه های بتنی با رطوبت بهینه در قالب استوانه ای توسط روش تراکم ساخته شد. بر روی نمونه های بتنی سخت شده آزمایش های مقاومت فشاری و کششی انجام گرفت. در این پژوهش استفاده از سنگدانه کوارتزی موجب بهبود مقاومت فشاری بتن به مقدار بیست درصد گردید. از طرفی نیتاج نشان داد که مقاومت کششی بتن به جنس مصالح سنگدانه ای بستگی ندارد.

کلیدواژه ها

مقاومت باربری، مصالح سنگدانه ای، باطله معدنی، بتن غلتکی، روسازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.