بررسی و مطالعه عرض و محل تشکیل ترک ها در روسازی های بتنی تحت بارهای ناشی از اختلاف دما و چرخ هواپیمای B777-300 در سطوح پروازی فرودگاه

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پژوهشنامه حمل و نقل، دوره: 14، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_TRJ-14-2_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 449
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید غلامرضا شیرازیان

دانش آموخته دکتری، استادیار، عضو هییت علمی دانشگاه غیرانتفاعی شمال، ایران

پرهام حیاتی

دانش آموخته دکتری، استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران

محمد مهدی قانونی نیا

دانش آموخته کارشناش ارشد، فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره)، تهران، ایران

چکیده

دال های بتنی ساخته شده در روسازی های بتنی بر اثر بارهای وارده تغییر شکل می دهند و این تغییر شکل باعث ایجاد ترک در مقطع آنها می شود. در این پژوهش نقش ابعاد و ضخامت دال های مسلح ( JRCP ) تحت تغییرات دما و هواپیمای B777-300 بارگذاری شده است و مقدار و محل و عرض ترک ها بررسی شده است تا تاثیر هر کدام از آن تعیین شود. این تحقیق با مطالعات میدانی و تحلیل نرم افزاری مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتایج بدست آمده نشان می دهد که با افزایش ضخامت و ابعاد دال بتنی، عرض ترک ها ناشی از تاثیر پارامتر اختلاف دما بیشتر شده است و با کاهش ابعاد دال بتنی، تعداد درزها افزایش یافته است که منجر به کاهش پیوستگی دال ها به همدیگر و افزایش نفاط بحرانی و ایجاد تعداد ترک های بیشتر شده است. همچنین با اعمال بارهای ناشی از چرخ که در لبه دال انجام شده است مقدار و عرض ترک ها بیشتر از حالت بارگذاری در وسط دال بتنی می باشد و رژیم ترک ها به صورت خطی تشکیل شده است. با بررسی عرض ترک ها در قسمت های مختلف دال ها بتنی شاهد هستیم که عرض ترک در سطح زیرین دال های بتنی نسبت به رویه بیشتر است. در خصوص محل تشکیل ترک ها در محل اعمال بار چرخ در مقطع زیر دال بتنی، ترک ها دقیق در مرکز سطح اعمال بار و در اطراف آن گسترش یافته است و در سطح رویه دال بتنی در اطراف محل تماس چرخ و به شکل شعاعی تشکیل شده است.

کلیدواژه ها

تغییرات دما، بار چرخ هواپیما، دال بتنی، رژیم ترک ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.