اثربخشی مهدهای قرآنی و مراکز پیش دبستانی عادی در پیشرفت مهارت های خود تنظیمی و خواندن دانش آموزان پایه اول دبستان
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دوفصلنامه تربیت اسلامی، دوره: 9، شماره: 18
- کد COI اختصاصی: JR_ISED-9-18_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 354
نویسندگان
عضو هییت علمی دانشگاه فردوسی مشهد
عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قاینات
کارشناس ارشد رشته آموزش و پرورش ابتدایی
چکیده
هدف این پژوهش بررسی نقش برنامه درسی مراکز پیش دبستانی و مهدهای قرآنی در مهارت های خواندن و یادگیری خودتنظیمی دانش آموزان پایه اول دبستان است. جامعه آماری، همه دانش آموزان دختر و پسر پایه اول دبستان شهرستان فریمان در سال تحصیلی 90-91 بود. از جامعه یاد شده، نمونه ای 146 نفره انتخاب شد. برخی از شرکت کنندگان دوره پیش دبستانی را در پیش دبستانی قرآنی گذرانده بودند، برخی پیش دبستانی نرفته و عده ای هم در پیش دبستانی های عادی بوده اند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های محقق ساخته و انطباق یافته یادگیری خودتنظیمی و مهارت های خواندن ویژه کودکان دبستانی استفاده شد. داده های پژوهش با استفاده از تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون های تعقیبی مربوطه تحلیل شد. نتایج نشان داد کودکانی که به پیش دبستانی قرآنی رفته اند از توانایی خواندن بالاتری نسبت به بقیه گروه ها برخوردارند و برنامه های پیش دبستانی قرآنی بر پیشرفت مهارت های خواندن آنان تاثیر مثبتی داشته است (0/05> p). همچنین دانش آموزانی که قبلا در مراکز پیش دبستانی بوده اند، نسبت به کسانی که در پیش دبستانی نبوده اند، از مهارت های خواندن بهتری برخوردار بودند ( 0/05 > p). همپنین نتایج نشان داد دانش آموزانی که در مهدهای قرآنی بودند، از مهارت های خودتنظیمی بالاتری نسبت به دو گروه دیگر برخوردارند، اما به لحاظ آماری معنادار نیست.کلیدواژه ها
خود تنظیمی، مهارت های خواندن، پیش دبستانی، آموزش اسلامی، مهد قرآنمقالات مرتبط جدید
- نقش اعتیاد به استفاده از رسانه های اجتماعی در هوش فرهنگی
- بررسی رابطه بین ساختار سازمانی با فرسودگی شغلی معلمان دوره ی اول ابتدایی شهرستانجم
- تطبیق آیین داد رسی در هیات های رسیدگی به تخلفات اداری با اصولدادرسی منصفانه
- بررسی دلایل رغبت و گرایش نوجوانان با رشته غیرمرتبط با هنر به تحصیل در این رشته(مورد مطالعاتی: هنرجویان آموزشگاه های هنری مناطق مختلف شهر شیراز در سال ۱۴۰۳)
- بررسی وضعیت اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی رشته صنایع دستیمطالعه موردی: فارغ التحصیلان گرایش جواهر سازی دانشگاه شیراز از سال ۹۵ تا اکنون
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.