بررسی عملکرد سیالات مورد استفاده در ماشین کاری

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مهندسی مواد، متالورژی و معدن
  • کد COI اختصاصی: MCONF02_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 546
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوشین قلی پور زنجانی

استادیارپژوهشگاه استاندارد

چکیده

استفاده از روان کننده ها در ماشین کاری در صنایع مختلف برای کاهش اصطکاک، گرما و توان مصرفی انجام می گیرد. نوع سیال برش و نحوه استفاده از آن روی بازده ماشین کاری، زبری سطح و طول عمر ابزار موثر است. در این تحقیق روش های ماشین کاری سخت در مقایسه با روش های استفاده از سیالات برشی و سیالات حاوی نانو ذرات بررسی شده است. همچنین رفتار سیالات دی الکتریک مورد استفاده در فرایند ماشین کاری از نظر اثرشان بر تخلیه بار الکتریکی ابزار ماشین کاری مرور شده اند. هدف از این مقاله مرور جنبه های مختلف سیالات مورد استفاده در ماشین کاری است. بررسی نشان می دهد استفاده از سیالات برشی در برخی موارد مخاطرات زیست محیطی ایجاد می کند. قابلیت تجزیه زیستی سیالات زیستی گاهی بیش از 6 برابر سیالات نفتی است. از سوی دیگر به کارگیری ابزار و پوشش های جدید، روش های ماشین کاری هیبریدی، ماشین کاری با حداقل میزان روانکننده (به ویژه روان کننده های غیرسمی و دوستدار محیط زیست) یا روش سرمازایی می تواند استفاده از سیالات برشی را به حداقل برسد. درک مکانیسم عملکرد روان کننده ها و اثر پارامترهای مختلف بر بازده روش ها میتواند منجربه تصمیم گیری های صحیح در انتخاب مواد، روشو پارامترهای دستگاه مانند زاویه نازل باشد. به عنوان نمونه، روش ماشین کاری با حداقل میزان روان کننده به دلیل ایجاد گرمای زیاد در ماشین کاری مواد سخت قابل استفاده نبوده و کاربری آن معمولا در شرایط ماشین کاری متوسط است، لیکن در برخی موارد استفاده از ذرات نانو یا استفاده از سیال اتمیزه می تواند این مشکلات را برطرف نماید

کلیدواژه ها

ماشین کاری خشک، حداقل میزان روان کننده، سیال فرایندی ماشین کاری، اصطکاک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.