تاثیر یک دوره تمرین نوروفیدبک بر تعادل کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش فعالی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش منطقه ای رویکردهای نوین فیزیولوژی و طب ورزشی
  • کد COI اختصاصی: APSMC01_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 885
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ویدا فرحان

دانشجوی دکتری بیومکانیک ورزشی دانشگاه خوارزمی

اصغر محمودی

دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزش دانشگاه محقق اردبیلی

معرفت سیاهکوهیان

استاد فیزیولوژی ورزش دانشگاه محقق اردبیلی

مهتا اسکندرنژاد

استادیار رفتار حرکتی دانشگاه تبریز

چکیده

اختلال نقص توجه و بیش فعالی نوعی اختلال رشدی است. کودکان مبتلا به این اختلال بطور عمده با هماهنگی حرکتی ضعیف توصیف می شوند. نوروفیدبک به عنوان یک روش درمانی جدید، با اصلاح ناهنجاری های موجود در نوار مغزی این کودکان به نظر میرسد بتواند به بهبود تعادل آنها کمک کند. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر پروتکل تعادلی نوروفیدبک بر تعادل این کودکان بود. 10 دانش آموز پسر مبتلا به اختلال ADHD با میانگین سنی 9/38 1/32 سال و میانگین وزن 38/01 3/58 کیلوگرم از نمونه های در دسترس انتخاب شده و به طور تصادفی در دو گروه نوروفیدبک واقعی و ساختگی (یکسوکور) قرار گرفتند و به مدت چهار هفته (هر هفته 3 جلسه) تحت تمرین نوروفیدبک قرار گرفتند. به منظور ارزیابی تعادل ایستا از زیر آزمون تعادلی قابلیت حرکتی برویینینکس -اوزرتسکی استفاده شد. همچنین در پایان دوره پسآزمون به عمل آمد. از تحلیل واریانس برای اندازه گیریهای مکرر استفاده شد و سطح معنی داری 0/05 استفاده شد. نتایج نشان داد که میانگین رکورد آزمون تعادل ایستا در پیش آزمون در دو گروه به ترتیب 5/44 و 6/86 ثانیه بود. و در پس آزمون این میزان به ترتیب به 6/92 و 7/15 ثانیه رسید. همچنین میانگین تعادل پویا در پیش آزمون در دو گروه به ترتیب 3/42 و 4/37 گام بود. که در پس آزمون این میزان به ترتیب 4/64 و 4/28 گام رسید. یافته ها بیانگر تاثیر مثبت تمرینات نوروفیدبک بر تعادل ایستا (P=0/002) و پویای (P=0/001 ) کودکان مبتلا به ADHD بود. با توجه به نتایج به دست آمده میتوان گفت که تمرینات نوروفیدبک در بهبود تعادل کودکان مبتلا به ADHD موثر میباشد.

کلیدواژه ها

نوروفیدبک، تعادل، اختلال نقص توجه/ بیش فعالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.