بررسی تحلیلی انواع روشهای خوشه بندی در شبکه حسگر بی سیم

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی محاسبات نرم در مهندسی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: SCECE04_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 332
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهرام سالاری

دانشجوی کارشناس ارشد فناوری اطلاعات- شبکه های کامپیوتری، گروه کامپیوتر، دانشکده علوم پایه، واحد کرمان، دانشگاهآزاد اسلامی، کرمان، ایران

وحید ستاری نایینی

استادیار، دکتری تخصصی مهندسی کامپیوتر، گروه مهندسی کامپیوتر، دانشکده بخش مهندسی کامپیوتر، دانشگاه شهید باهنر،کرمان، ایران

چکیده

پیشرفت های روز افزون در ساخت مدار و ارتباطات بی سیم باعث توسعه ریزحسگرهایی تحت عنوان شبکه حسگر بیسیم شدهاست. یکی از عمده ترین چالش ها در این شبکه ها، محدودیت مصرف انرژی است. خوشه بندی رو شی است که برای مواجه با این چالش مورد استفاده قرار می گیرد. لذا هدف از انجام این پژوهش بررسی تحلیلی انواع روشهای خوشه بندی در شبکه حسگر بی سیم می باشد. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از نظر روش و ماهیت مروری و تو صیفی-تحلیلی است. داده های به دست آمده، به روش کتابخانه ای و از طریق مصاحبه با اساتید و کارشناسان مربوطه گردآوری شده. در گام اول به بیان کلیات تحقیق پرداخته شده. در گام دوم انواع روشهای خو شه بندی در شبکه حسگر بی سیم گردآوری شده. نهایتا در گام سوم تجزیه و تحلیل داده ها و نتیجه گیری نهایی صورت گرفته است. در نتیجه این تحقیق، محدودیت انرژی در گره ها، نقش حیاتی در طراحی هر پروتکل دارد. در این تحقیق 9 روش خوشه بندی برر سی شده که باعث ایجاد بهبودی در شیوه های سنتی می شوند. این بهبودها بر روی مواردی همچون کمینه کردن انرژی در انتخاب سرخوشه، توزیع مطلوب سرخوشه ها و قابلیت اطمینان در شبکه های حسگر بی سیم لحاظ شده است. هرکدام از این روشها برای اهداف خاصی طراحی شده و باتوجه به کاربردی که دارند باید آنها را برگزید.

کلیدواژه ها

بررسی، روش های خوشه بندی، شبکه حسگر بی سیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.