تحلیل الگوهای ارزشیابی آموزش از راه دور و معرفی الگوی آشکار شونده به عنوان الگوی مناسب

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در آموزش و پژوهش
  • کد COI اختصاصی: NERA03_445
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 548
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خدیجه علی آبادی

دانشیار دانشگاه علامه طباطبایی تهران

رضا پاشا

دانشجوی دکتری تکنولوژی آموزشی دانشگاه علامه طبا طبا یی تهران

چکیده

ارزشیابی و رویکردهای مختلف آن از مسایل مهم و مورد توجه تمامی متخصصانی است که به نوعی با آموزش سر و کار دارند. هدف پژوهش حاضر، بررسی الگوهای مختلف ارزشیابی آموزش از راه دور و الکترونیکی و ارایه یک رویکرد تخصصی برای ارزشیابی نظام آموزش از راه دور و الکترونیکی است. این تحقیق به روش بررسی اسنادی انجام شده است. جامعه آماری این تحقیق جهت معرفی الگوی آشکار شونده به عنوان الگوی مناسب، شامل تمامی کتابها، مقالات پژوهشی و مروری، پایاننامه ها و منابع اطلاعاتی اینترنتی مرتبط در زمینه فناوری و جامعه آماری جهت اعتبارسنجی الگو، متخصصان تکنولوژی آموزشی و متخصصان آموزش از راه دور بودند و نمونه به روش نمونه گیری هدفمند و در دسترس انتخاب شدند و هر یک از الگوها بر اساس روش تحلیلی – تفسیری مورد بررسی قرار گرفتند. به دلیل فراوانی چارچوب های ارزشیابی در آموزش از راه دور، در این پژوهش فقط الگوهای با کاربردهای کلی و عمومی در محیط های مختلف آموزش از راه دور و یادگیری الکترونیکی انتخاب شده اند. این الگوها بر اساس تمرکز نسبی شان بر نتایج، ارزش ها و شواهد علمی انتخاب و بررسی شدند. نتایج نشان دادند که از میان 10 الگوی مورد بررسی نهایتا الگوی آشکارکننده به دلیل ماهیت پویا و قابل تطبیق بودن آن با محیط های مختلف فناوری و همچنین قابلیت اجرا در وب 2 و آموزش های همزمان و غیرهمزمان به عنوان رویکرد تخصصی در آموزش از راه دور و الکترونیکی معرفی گردید. این رویکرد، رویکرد تخصصی و جامعی است که مبتنی بر سه جنبه ارزشیابی برنامه مداوم شامل: شواهد علمی، ارزش ها و نتایج است.

کلیدواژه ها

الگوهای ارزشیابی، آموزش از راه دور، آموزش الکترونیکی، الگوی آشکار شونده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.