نحوه گذراندن اوقات فراغت دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان استان مازندران با تاکید بر نقش ورزش و تفریحات سالم

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در آموزش و پژوهش
  • کد COI اختصاصی: NERA03_440
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 593
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فهیمه رضایی

دکترای مدیریت ورزشی، دبیر آموزش و پرورش، دانشگاه فرهنگیان آمل

مهدی جعفری

رییس دفتر معاونت پژوهشی سازمان مرکزی دانشگاه فرهنگیان

چکیده

از جمله مفاهیم نوینی که معنی واقعی خود را با پیدایش انواع تکنولوژی و صنعتی شدن جوامع در زندگی مردم پیدا نموده است، اوقات فراغت و نحوه گذران آن است. ورزش های تفریحی با فعالیت های مرتبط با اوقات فراغت از مناسب ترین و ضروری ترین گونه های گذران اوقات فراغت در عصر حاضر است. از این رو این پژوهش به بررسی نحوه گذران اوقات فراغت دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان استان مازندران با تاکید بر فعالیت های بدنی پرداخت. روش تحقیق از نوع توصیفی بود. جامعه آماری را کلیه دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان استان مازندران که 700 نفر بودند، تشکیل دادند. حجم نمونه با یک مطالعه مقدماتی و با استفاده از جدول مورگان 248 نفر در نظر گرفته شد که به روش تصادفی انتخاب گردید. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسش نامه اوقات فراغت محقق ساخته بود که پایایی آن با استفاده از روش ضریب آلفای کرونباخ 0/842 به دست آمد. امور شخصی و خانوادگی با میانگین 4/43 اولویت اول، امور فرهنگی و اجتماعی با میانگین 3/67 اولویت دوم، امور ورزشی با میانگین 3/21 اولویت سوم و فعالیت های پژوهشی با میانگین 1/38 اولویت چهارم افراد برای گذراندن اوقات فراغت در سطح α 0/05 به دست آمد. اعتقاد به مفید بودن ورزش با میانگین 4/02 مهم ترین ترین انگیزه پرداختن به فعالیت های بدنی در اوقات فراغت بود. نبود امکانات لازم برای ورزش نیز بعنوان مهم ترین مانع پرداختن جمعیت نمونه به فعالیت های ورزشی شناخته شده و نیز توسعه مراکز و باشگاه های ورزشی جزو بیشترین انتظارات آنان بوده است، لذا باید شرایط و امکانات مناسب را فراهم نموده و برای ترویج و توسعه امر ورزش و هم چنین شیوه های انجام ورزش های فراغتی، برنامه ریزی جدی و کارهای فرهنگی خاصی صورت گیرد.

کلیدواژه ها

اوقات فراغت، ورزش، تفریحات سالم، دانشگاه فرهنگیان، دانشجو معلمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.