روشی نوین برای خوشه بندی با استفاده از ترکیب الگوریتم های K-means و WOA و ABC

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در آموزش و پژوهش
  • کد COI اختصاصی: NERA03_221
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 504
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل ملک زاده سرایی

گروه مهندسی کامپیوتر، دانشکده علامه محدث نوری،نور

پویان صالحی

گروه مهندسی کامپیوتر، موسسه آموزش عالی علوم و فناوری آریان، امیرکلا بابل

معصومه مشهدی بابایی بیشه

گروه مهندسی کامپیوتر، موسسه آموزش عالی علوم و فناوری آریان، امیرکلا بابل

چکیده

یکی از با اهمیت ترین مسایل یادگیری بدون نظارت و همچنین از کاربردی ترین روشها در داده کاوی مسیله خوشه بندی است. که برای کلاس بندی مجموعه داده ها به زیر مجموعه مشخص به کار می رود. الگوریتم k-menas نیز یکی از مشهورترین الگوریتم های خوشه بندی با پیاده سازی آسان و عملکرد سریع می باشد. اما حساس بودن به مرکز خوشه اولیه سبب می شود تنها بتواند یک پاسخ بهینه محلی تولید کنند. در این پژوهش راهکارهای پیشنهاد شده است با ترکیب روش خوشه بندی k-menas با دو الگوریتم وال سفید و بهینه سازی گروهی ذرات خوشه بندی را بهبود بخشیده و افتادن در دام بهینه محلی جلوگیری نماید. برای ارزیابی الگوریتم خوشه بندی ارایه شده از سه مجموعه داده ای واقعی و استاندارد Iris, Wine, CMC استفاده شده و با روش خوشه بندی k-means و و الگوریتم وال و و بهینه سازی گروهی ذرات و الگوریتم های خوشه بندی فرا اکتشافی و ترکیب استخراج از مقالات مقایسه شده است نتایج مقایسه ها حاکی از آن است که کارایی الگوریتم ترکیبی پیشنهادی نسبت به سایر روش ها بهتر می باشد و این روش تا حد زیادی توانسته مشکلات الگوریتم به کار رفته در پیاده سازی آن را پوشش دهد.

کلیدواژه ها

؛k-means، الگوریتم بهینه سازی نهنگ، الگوریتم کلونی زنبور عسل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.