نقش فنآوریهای جدید اطلاعات و ارتباطات ICT در همگرایی جهان اسلام

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی جغرافیدانان جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: ICIWG04_197
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1463
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیداسکندر صیدایی

استادیار گروه جغرافیا دانشگاه اصفهان

اصغر نوروزی آورگانی

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه اصفهان

چکیده

همگرایی و وحدت جهان اسلام به عنوان هدفی که جنبه علمی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و عقیدتی برای کشورهای مختلف اسلامی دارد، از جایگاه استراتژیک و بسیار مهمی برخوردار است. برای تحقق این هدف مهم، استفاده از تدابیر، سیاستها، ابزار و فنون جدید ضروری می باشد. در جهان امروز فن آوریهای نوین اطلاعات و ارتباطات ICT آنچنان نقش ساز شده اند که استفاده از آنها، جنبه حیاتی به خود گرفته است. این فناوری ها با شکستن مرزهای زمانی و مکانی وحضور در تمامی ابعاد زندگی، آنچنان بستری را فراهم می نمایند که در صورت برنامه ریزی مناسب می توانند همه ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی زندگی فردی و جمعی را متأثر نمایند. این ابزار و فنون جدید که هم اکنون همچون طوفانی همه ابعاد جوامع بشری را فرا گرفت هاند، از سرعت، حجم، تنوع، عدم محدودیت زمان و مکان و سایر توانمند یها برخوردارند که می توان با هدایت، برنامه ریزی و استفاده مناسب از آنها، کشورهای مختلف اسلامی را با توجه به اشتراکات مهم و بویژه دینی و اعتقادی و از طریق اطلاع رسانی سریع، دقیق و واقعی به وحدت هرچه بیشتر رهنمون و همگرایی آنها را امکان پذیرکرد. در این پژوهش با استفاده از روش تحلیلی به موضوع پرداخته می شود. براساس نتایج این پژوهش کاربرد فناوری های جدید در همگرایی سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، تکنولوژیکی و ... کشورهای جهان اسلام مؤثر بوده و موجب اقتدار بیشتر کشورهای اسلامی در تعاملات بین المللی می گردد.

کلیدواژه ها

فناوری های جدید، اطلاعات و ارتباطات، همگرایی، جهان اسلام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.