تحلیل عناصر داستان در متون تعزیه

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی پژوهش­ های زبان و ادبیات فارسی
  • کد COI اختصاصی: NCNRPL09_154
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 593
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرجس حسینی

دانشجوی ارشد زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه اراک

حسن حیدری

دانشیار دانشکده ادبیات، دانشگاه اراک

چکیده

نسخه ها و متن های تعزیه ها ، یکی از گنجینه های عظیم فرهنگی وادبی ایران است که ازجهات گوناگون شایستگی بررسی و جستجوی علمی دارد . یکی از این وجوه بهره گیری تعزیه از عناصرداستان است، قبل از آن که این عناصر در غرب به رسمیت شناخته شود. نگارندگان در این مقاله کوشیده اند با بررسی وتحلیل عناصر داستان در اشعار مضبوط در مجلس تعزیه شهادت حضرت عباس (ع) میزان مطابقت آنها را با عناصر داستان نویسی در غرب بسنجند و هم چنین عناصر ادبی آنهار ا مطالعه نمایند. روش تحقیق در این رساله اسنادی و تحلیل محتوااست ، به این صورت که با مراجعه به منابع ومآخذ موجود ونیز نسخه های این مجلس به بررسی ویژگی این اشعارپرداخته است.فرض نوشتاربر این است که دراین مجلس بسیاری از عناصر یک داستان با ملاک های شناخته شده با شدت وضعف قابل استخراج است .اما ازحیث نیرومندی عناصر داستان (طرح و پیرنگ، شخصیت پردازی، زمان ومکان) تفاوت هایی دیده می شود که مربوط به ماهیت قصه بودن آنهاست.

کلیدواژه ها

طرح و پیرنگ، زاویه ی دید، صحنه پردازی، بحران و حوادث، شخصیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.