فراوانی یافته های آندوسکوپیک زخم معده در اسب های روستایی و ارتباط آن با ژن های حدت هلیکوباکتر پیلوری

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنگره بین المللی سلامت و صنعت اسب
  • کد COI اختصاصی: IHHIC01_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 361
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریدون رضازاده

گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز، تبریز- ایران

نگار پور ابراهیمی

گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز، تبریز- ایران

رضا قوطاسلو

گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز- ایران

چکیده

سندرم زخم معده اسب ها یکی از علل مهم رخداد کولیک در تک سمی ها است. این سندرم دارای عوامل خطر متعددی می باشد که هلیکوباکتر پیلوری نیز یکی از فاکتورهای مورد ظن محسوب می گردد. این مطالعه در راستای جداسازی هلیکوباکتر پیلوری با ژن مخصوص Hpx در اسب های روستایی اطراف شهرستان تبریز و ردیابی یکی از ژن های حدت این باکتری به نام Dup A بوده است. در مطالعه حاضر 20 راس از اسبهای روستایی به صورت تصادفی انتخاب شده و اطلاعات مربوط به هر دام ثبت گردید. اسبها بعد از اعمال ناشتایی، ویدیو آندوسکوپی شدند. برای آرام بخشی از دتومیدین با دوز 0/04 میلی گرم/ کیلوگرم استفاده شد. در هنگام آندوسکوپی تعداد، شدت و محل زخم ثبت گردید و در عین حال از محتویات معده نیز نمونه گیری بعمل آمد. نمونه مدفوع بعد از اتمام آندوسکوپی از تمامی دام ها اخذ گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 آنالیز و در سطح اطمینان 95 % محاسبه گردید تعداد 9 راس 45% از اسبها دارای زخم معده به درجات متفاوتی بودند. بعد از استخراج DNA و انجام آزمون PCR در 3 نمونه از محتویات معده ژن هلیکوباکتر پیلوری HPX جداسازی شد. در هیچکدام از نمونه های مدفوع ژن مرتبط با باکتری جدا نگردید. نمونه های هلیکوباکتر مثبت 15% از دام هایی که دارای زخم معده شدید (درجه 3 و 4) بودند جدا گردید. نمونه های مثبت از لحاظ ژن Dup A نیز مورد بررسی قرار گرفتند که در هیچکدام از نمونه ها جدا نشد. با توجه به سطح اطمینان اشاره شده، ارتباط معنی داری بین حضور این باکتری با شدت زخم معده و فراوانی آن یافت نشد p> 0.05

کلیدواژه ها

زخم، معده، اسب، هلیکوباکتر پیلوری، روستایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.