ارتباط بین Hindgut acidosis و Laminitis در اسب

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنگره بین المللی سلامت و صنعت اسب
  • کد COI اختصاصی: IHHIC01_061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 530
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد رحیم حاجی حاجیکلایی

استاد گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

آیدا رضایی پور

دانشجوی دکتری حرفه ای دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

چکیده

یکی از موضوعات مرتبط با سلامت گوارشی که ممکن است در اسب رخ دهد Hindgut acidosis است. سیستم گوارش اسب بر اساس هضم علوفه سازگاری یافته است ولی نحوه تغذیه امروزه اسب ها با الگوی طبیعی آن متفاوت است . به طوری که اسب ها بیشتر در محیط بسته نگهداری می شوند و روزی 2 تا 3 بار به آن ها غذا داده می شود و در رژیم غذایی آن ها مقادیر زیادی مواد دانه ای و کربوهیدرات قرار داده می شود.این تغییرات در جیره غذایی باعث تغییراتی سریع در سیستم گوارش می شود مقدار زیادی از کربوهیدرات موجود در جیره از روده باریک عبور می کند و وارد قسمت انتهایی دستگاه گوارش می شود و تغییر فلور میکروبی موجود در این بخش از روده را به دنبال دارد و در نیجه این تغییرات پروسه تخمیری میکروبیال سکوم به سمت تولید اسید لاکتیک بیشتر می رود و باعث اسیدی تر شدن محیط داخلی روده و بروز Hindgut acidosis می شود. با تغییر حجم کربوهیدرات ورودی به Hindgut فلور میکروبی هم تغییر می کند و بنابراین باکتری هایی نظیر Streptoccocus bovis که مسیول تخمیر کربوهیدرات ها است افزایش می یابند. با توجه به آزمایشاتی که در کشت S.bovis صورت گرفته ، میزان بسیار زیادی آنزیم MMP-2 یافت شده است Matrix metalloproteinase enzyme مسیول بازسازی طیعی آنزیمی لایه اپیدرم است و در پاتوژنز Laminitis نقش دارند Laminitis در واقع التهاب لایه حساس از Hoof در اسب است که قسمت انتهایی بند سوم اتصال موفق خود را با سطح داخلی دیواره سم از دست می دهد و باعث لنگش و درد می شود. بنابراین در اثر افزایش MMP-2 لایه حساس سم دچار تخریب می شود. بهترین راه حل جلوگیری از بروز این مشکلات پیشگیری است و به منظور این هدف باید به جیره غذایی اسب توجه کنیم و آن را به گونه ای که با سیستم گوارش اسب بیشترین سازگاری را داشته باشد، تنظیم کنیم.

کلیدواژه ها

لاتینHindgut acidosis ،Laminitis، دانه غلات، جیره غذایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.