درمان انگل های گوارشی اسب با آویشن

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنگره بین المللی سلامت و صنعت اسب
  • کد COI اختصاصی: IHHIC01_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 57991
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیوان صمدی

دکتری عمومی دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه زابل، ایران

صدیقه نظریان

دانشجوی دکتری حرفه ای دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه ، ایران

امید تیموری

دانشجوی سال آخر دکتری حرفه ای دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه ، ایران

عباس جمشیدیان

استادیار گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی ، دانشگاه زابل، ایران

چکیده

تعریف مساله:انگل های گوارشی می تواند خسارات زیادی به صاحبان اسب ها وارد کنند و موجب ضعف و لاغری اسب ها می گردند به همین دلیل اجرای یک برنامه کنترلی مناسب برای انگل زدایی اسب ها ضرورت دارد. گیاه آویشن با تحریک غده تیموس سیستم دفاعی بدن حیوان را در برابر انگل ها قوی تر می سازد و باعث دفع انگل های گوارش می گردد.روش پژوهش: اسب 1,5 ساله ماده با علایم لاغری و کاهش وزن و اشتهای طبیعی و موریختگی در اطراف دم ویزیت گردید. صاحب بیمار اظهار داشت که اسب گاهی خودش را به در و دیوار اصطبل می کشد و احساس خارش دارد. در هنگام معاینه متوجه وجود نماتودهایی به طول حدود 1 سانتی متر و گاهآ 10 سانتی متر در مدفوع شدیم.درمان: برای درمان انگل از دم کرده ی گیاه آویشن به صورت خوراکی استفاده کردیم، بدین صورت که 10 گرم از علف خشک این گیاه را با یک لیوان آب جوش در ظرف لعابی درب دار به روش حمام آب گرم به مدت 30 دقیقه قرار دادیم و پس از صاف کردن مجددآ تا رسیدن به حجم 10 لیتر به آن آب جوشیده سرد اضافه نمودیم. هر 12 ساعت به میزان یک لیتر از محلول با لوله معدی به اسب خورانده شد. این روند تا 3 روز صورت گرفت و دو هفته بعد دوباره محلول جدید ساخته و پروسه تکرار گردید.یافته های کلیدی: پس از اتمام پروسه درمان آزمایش مدفوع صورت گرفت و انگلی در مدفوع مشاهده نگردید.جمع بندی نهایی:گیاه آویشن خاصیت ضد میکروبی، ضد قارچی و ضد انگلی دارد و می توان از آن برای درمان این موارد استفاده کرد. برای گرفتن نتیجه بهتر به صاحب دام توصیه شد اصطبل را سم پاشی کند و کودها با فواصل زمانی کوتاه تخلیه گردند و همچنین هر 2ماه داروی ضدانگل به صورت منظم مصرف گردد.

کلیدواژه ها

انگل گوارشی اسب، آویشن، نماتود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.