نقش کنترل متریال در افزایش راندمان مدیریت تدارکات پروژه در صنایع بالادستی نفت و گاز

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت، حسابداری و حسابرسی پویا
  • کد COI اختصاصی: MANAGECONF03_168
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1047
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی تقی زاده مسن

شرکت پتروگوهر فراساحل کیش، گروه بین الملل پارس

چکیده

خرید و تدارکات یکی از قدیمی ترین فعالیت های سازمان ها برای دستیابی به اهدافشان است. مدیریت خرید و تدارکاتپروژه، تمامی امور مرتبط با خرید بهنگام کالا و خدمات مورد نیاز برای انجام تمامی فرایندها و عملکرد پروژه را شامل می-شود. خرید و تدارکات بهنگام تاثیر فراوانی در اثربخشی، کارایی و صرفه اقتصادی انجام پروژه های حفاری خواهد داشت.اهمیت خرید و تدارکات بهنگام در این است که با استقرار این سیستم، مواد و خدمات مورد نیاز پروژه دقیقا در زمانی کهبه آن نیاز است، تامین میشود. ماهیت پروژه های حفاری به گونه ای است که زمان نقش اساسی در تعیین سود یا زیان اینپروژه ها داشته و هرگونه توقف در عملیات حفاری میتواند خسارات مالی بسیاری را در بر داشته باشد. از طرفی به طورمعمول در پروژه های حفاری بین 35 تا 50 درصد مجموع هزینه های پروژه به خرید و تامین کالاهای حفاری تخصیص دادهمی شود. بنابراین مدیریت بهینه تدارکات و خرید کالاهای مورد نیاز پروژه و ایجاد یکپارچگی در فعالیتهای آن و تامینمتریال مورد نیاز در زمان مقرر یکی از اصلی ترین مواردی است که مدیران پروژه های حفاری باید همواره مدنظر قرار دهند.صنعت نفت و گاز به طور پیوسته و مداوم به دنبال یافتن روشهایی برای افزایش اثربخشی، کاهش هزینه ها و به حداقلرسانیدن ریسک ها است. مدیریت متریال به عنوان یکی از فعالیتهای مورد نیاز جهت تضمین جریان صحیح و به موقع کالا ومتریال به سایت ها و مراکز عملیاتی اکتشافی، توسعه ای و تولیدی نفت و گاز مورد بحث قرار می گیرد. این فرایند از نوعفرایندهای انتها به انتها میباشد و فعالیت های آن شامل برنامه ریزی نیازمندی های متریال، صدور درخواست خرید، فراهمنمودن و تدارک متریال مورد نیاز، جابجایی متریال تامین شده به انبارها و یاردها، ذخیره و انبارش متریال تهیه شده و درنهایت انتقال آن به دکل های حفاری و مراکز عملیاتی در مواقع مورد نیاز پروژه میباشد. در این مقاله در خصوص نقش پیادهسازی کنترل متریال در افزایش راندمان مدیریت تدارکات پروژه های حفاری پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

صنایع بالادستی، کنترل متریال، مدیریت تدارکات پروژه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.