تاملی بر کاربرد اینترنت اشیا در کتابخانه ها

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین کنفرانس رشد، توسعه و سلامت انسان
  • کد COI اختصاصی: CEPRA01_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 558
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر رضوی

گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

امیررضا اصنافی

گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

شیما مرادی

گروه علم سنجی مرکز سیاست های علمی کشور، تهران، ایران

چکیده

با توجه به افزایش حجم و تولید اطلاعات بشر نخواهد توانست به مدیریت آن به صورت مستقیم بپردازد به همین جهت به ناچار باید فرایند مدیریت را به اشیا و محاسبه کننده های آن بسپارد. با توجه به ظهور فناوری های نوین به نظر می رسد اینترنت اشیا ظرفیت بیشتری را در زمینه دریافت و پردزاش اطلاعات داشته باشد. با توجه به فراگیری بحث اینترنت اشیا در جهان و به تبع آن در کشور ما با رشد گسترده فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان ها برای پیشبرد اهداف و رسیدن به سرعت و دقت در گردآوری، پردازش و اشاعه اطلاعات، آنها بتوانند هم پای دیگر سازمان ها به ایفای نقش بپردازند. کاهش سرعت دسترسی به منابع، سهولت استفاده از کتابخانه، تنظیم نور و دما در مخزن و سالن مطالعه و اینترنت اشیا قابلیت اجرایی بیشتری می یابد. از این رو در این پژوهش حاضر تلاش می شود تا تاملی بر کارکردهای اینترنت اشیا در کتابخانه ها داشته باشیم. نتایج پژوهش حاکی از ان است که کتابخانه ها نیز می توانند با به کارگیری این فناوری نوظهور، نوع جدید از خدمات دهی را به نمایش بگذارند.

کلیدواژه ها

اینترنت اشیاء، فناوری اطلاعات، کتابخانه ها، خدمات اطلاعاتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.