ارزیابی دوره های الکترونیکی از دیدگاه اساتید و دانشجویان: مطالعه موردی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین کنفرانس رشد، توسعه و سلامت انسان
  • کد COI اختصاصی: CEPRA01_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 551
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه رحیمی

دانشجوی دکتری، گروه آموزش عالی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

کمال درانی

گروه مدیریت و برنامه ریزی آموزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

خدایار ابیلی

گروه مدیریت و برنامه ریزی آموزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

هدف از پژوهش حاضر ارزیابی دوره آموزش الکترونیکی مقطع ارشد در سه دانشکده مدیریت، کارآفرینی و روان شناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران بود. این ارزیابی بر اساس شش عامل محتوای دوره، طراحی برنامه درسی دوره، پشتیبانی از یادگیرنده، پشتیبانی از اساتید، ارزشیابی دوره، فناوری و مدیریت سیستم یادگیری تعریف شده در ادبیات پژوهش انجام گرفت. روش پژوهش از نوع پیمایشی-توصیفی بوده و نمونه آماری مورد مطالعه آن را دانشجویان مجازی کارشناسی ارشد سه دانشکده مدیریت، کارآفرینی و روان شناسی (N=347) و اساتید سه دانشکده مذکور (N=112) در سال تحصیلی 1394-1393 تشکیل دادند. نمونه آماری دانشجویان همگی در پژوهش حاضر شرکت داده شدند ولی نمونه آماری اساتید همگی در پژوهش حضور نداشتند. جهت گردآوری اطلاعات از دو پرسشنامه محقق ساخته (دانشجو و استاد)، که حاوی 37 سوال بسته پاسخ (با مقیاس پنج درجه ای لیکرت) استفاده شد. روایی پرسشنامه توسط اساتید راهنما و مشاور مورد تایید قرار گرفت و پایایی آنها پس از انجام یک پیش آزمون ضریب آلفای کرانباخ در گروه دانشجویان (96/0) و در گروه اساتید (93/0) محاسبه و مورد تایید قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روشهای آمار توصیفی (فراوانی، درصد و میانگین) و آمار استنباطی (آزمون تی تک نمونه ای) استفاده شد. نتایج بدست آمده از یافته ها نشان داد با توجه به یافته های توصیفی 6 مولفه (محتوا، طراحی برنامه درسی، ارزشیابی، پشتیبانی از یادگیرنده و اساتید، فناوری و مدیریت) در سه دانشکده مدیریت، کارآفرینی و روان شناسی دانشگاه تهران از دید اساتید و دانشجویان نسبتا مطلوب ارزیابی شده است. بر اساس یافته های استنباطی سطح مطلوبیت در دانشکده کارآفرینی مناسب و در دانشکده مدیریت و روان شناسی متوسط ارزیابی شده است.

کلیدواژه ها

آموزش مجازی، ارزیابی، کیفیت، دانشگاه تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.