بررسی مدیریت جمع آوری، انتقال و دفع اصولی پسماندهای پزشکی درسطح استان آذربایجان غربی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش ملی بهداشت محیط
  • کد COI اختصاصی: NCEH12_136
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1069
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی جلیل زاده

دانشجوی مقطع دکترای دانشگاه علوم پزشکی تهران

سید داود اشرفی

کارشناس ارشد مهندسی بهداشت محیط- عضو هیات علمی دانشکده بهداشت رشت

محمدحسن محمودیان

کارشناس ارشد مهندسی بهداشت محیط- عضو هیات علمی دانشکده بهداشت قم

چکیده

در این پژوهش وضعیت موجود جمع آوری، نگهداری، حمل و نقل، و دفع نهایی زباله های پزشکی درسطح استان آذربایجان غربی مورد توجه واقع شده است. این بررسی در بیش از 16 درصد از مراکز پزشکی سطح استان انجام ش د . از بین مراکز مورد مطالعه 46 درصد مشتمل بر بیمارستانها، 12 درصد مراکز بهداشتی درمانی و 16 درصد شامل مطب پزشکان بودنده اند .که بیش از 75 درصد از واحدهای مورد پژوهش وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ارومیه و بقیه بیمارستانهای غیر دانشگاهی بوده است. در این بررسی نرخ سرانه زباله در بیمارستانهای دانشگاهی حدود 1/9 غیر دانشگاهی حدود 1/7 کیلوگرم به ازای هر تخت فعال در شبانه روز مشخص ش د . و میزان آن برای کل بیمارستانهای مورد مطالعه 1/83 کیلوگرم به ازای هر تخت در شبانه روز بدست آمده است . در مراکز مورد مطالعه حدود کیلوگرم زباله در هر شبانه روز تولید می شود که شامل 31/5 درصد زباله خطرناک، 62 درصد معمولی، 4/5 درصد نوک تیز و برنده، 2 درصد زباله پاتولوژیک و مقادیر ناچیزی زباله شیمیایی دارویی می باش د . در بیشتر بیمارستانهای مورد مطالعه 83/3 درصد ) زباله ها بوسیله دست (کیسه زباله ) جمع آوری می شد و مدت زمان نگهداری زباله عفونی در جایگاه موقت نگهداری زباله در3/58 درصد از بیمارستانها کمتر از 24 ساعت است . و در 50 درصد از واحدهای مورد مط ا لعه وسیله حمل و نقل زباله، وانت روباز غیر استاندارد می باشد . تنها در33/3 درصد از واحدها زباله های عفونی عمل بی خطر سازی انجام می شود و در بقیه بیمارستانها، زباله های خطرناک به همراه زباله های خانگی دفع می گردد.

کلیدواژه ها

زاید جامد پزشکی- کمیت - اجزاء- آذربایجان غربی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.