روشهای معمول نگهداری مواد غذایی در بین مردم شهر سبزوار

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش ملی بهداشت محیط
  • کد COI اختصاصی: NCEH12_083
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 866
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رمضانعلی خمیرچی

مربی و عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی سبزوار مهندسی

اکرم کوشکی

عضو هیئت علمی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار دکتری تغذیه

چکیده

غذاهای ناسالم علت بسیاری از بیماریها و مرگ و میر در سراسر جهان و مخصوص کشورهای در حال توسعه می باشد.ی برآوردهای سازمان بهداشت جهانی در سال 1990 ، سالیانه حدود سه میلیون کودک زیر 5 ساله به دلیل ابتلا به بیماری اسهال جان می سپارند که حدود 70 % این مرگ و میرها ناشی از آلودگی غذایی است . در این میان نگهداری صحیح مواد غذایی نقش مهمی در جلوگیری از آلودگی و فساد آن دارد. روش پژوهش : دریک مطالعه توصیفی ” مقطعی، تعداد 200 شهروند سبزواری (زن) به طور تصادفی از مناطق مختلف شهر بر اساس نمونه گیری خوشه ای، انتخاب شدند . بعد از کسب موافقت از ایشان، اطلاعات مورد نیاز توسط پرسشنامه و مصاحبه اخذ گردید. داد هها از طریق SPSS تجزیه و تحلیل گردید. در این پژوهش، 25/9% شرکت کنندگان مجرد و 74/1% آنها متاهل بودند. 64/3 آنها کارمند، 35% آنها خانه دار بودند . نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که % 80 شرکت کنندگان معتقد بودند که بهترین روش نگهداری شیر، جوشاندن آن و سپس نگهداری آن دریخچال می باشد و در میان مردم سبزوار مصرف شیر استریلیزه یا شیر خشک مرسوم نمی باشد . بهترین روش نگهداری گوشت را انجماد میدانستند 78 % و % 42 شرکت کنندگان، نان مازاد مصرفی روزانه را در معرض هوا خشک می کردند .18/8% نان مصرفی را دریخچال با فریزر نگهداری می کردند وبقیه، نان مصرفی را روزانه تهیه نموده و با نگهداری در نایلون دور از هوا، تازه نگه می داشتند. بهترین روش نگهداری لبنیات (شیر، کره، پنیر و کش ک ) را استفاده ازیخچال ذکر کرده اند (% 95 ) برای نگهداری سبزیجات ازیخچال 82% ) ، تهیه ترشی و شوری (% 45 ) و به صورت خشک (% 23 ) ذکر شده است . % 3 میوه ها را دریخچال و % 4 از میوه های خشک ) شده استفاده می کردند . 71 % مردم گوشت را به صورت منجمد و 3% بصورت سرخ شده و 16 % بصورت روزانه گوشت تازه تهیه می کردند. روش انجماد و استفاده ازیخچال مرسوم ترین روشهای نگهداری مواد غذایی در سبزوار می باشد.

کلیدواژه ها

روش نگهداری، مواد غذایی ، سبزوار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.