بررسی کارآیی فرآیند الکتروکواگولاسیون با استفاده از الکترودهای میله ای آهنی در حذف سختی از آب شرب

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش ملی بهداشت محیط
  • کد COI اختصاصی: NCEH12_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1819
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد ملکوتیان

دانشیار گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ک

حسین جعفری منصوریان

کارشناس ارشد مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی کرمان

محمد موسی زاده

کارشناس ارشد مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی کرمان

چکیده

آب سخت مشکلات زیادی را در مصارف خانگی و صنعتی ایجاد می کند . اخیرا افزایش تقاضا برای آبی با کیفیت بالا توجیه لازم را برای ایجاد تکنولوزی های مدرن و ارزان قیمت نرم سازی آب های سخت و خیلی سخت فراهم کرده است.یکی از این روش ها ، فرآیند الکتروکواگولاسیون (EC) می باشد که پتانسیل وسیعی برای حذفیون ها ، مواد آلی و معدنی و معایب سایر روش های حذف سختی از آب دارد. در فرآیند مذکور که یک روش الکترولیزی است در اثر اعمال ولتاژ بین الکترودهای آند و کاتد و برقرای جریان الکتریکی ، کواگولانت در محل و از الکترودها تولید می شود . هدف از انجام این پژوهش بررسی کارایی فرایند EC با الکترودهای میله ای آهنی تحت شرایط مختلف در حذف سختی از آب می باشد.این تحقیق به صورت تجربی و در مقیاس آزمایشگاهی در سیستم بسته انجام شدتجهیزات مربوط به واحد الکتروکواگولاسیون شامل منبع تغذیه و 36 الکترود میله ای آهنی به قطر 2mm و فاصله 2cm از هم بود که درون یک مخزن شیشه ای با حجم موثر 1/3L نصب شد. اتصال الکترودها به منبع تغذیه به صورت تک قطبی با آرایش موازی انجام گرفت . نمونه آب مورد آزمایش از شبکه توزیع آب شهرستان انار واقع در شمال غربی استان کرمان تهیه شد . مخزن با نمونه آب تهیه شده پر شد و میزان حذف سختی کل و کلسیمی در مقادیر pH برابر 3 ، 7 و 10 اختلاف پتانسیل های 6 ، 12 و 24 ولت در زمانهای واکنش 10 ، 20 و 30 دقیقه تعیین شد. بالاترین راندمان حذف سختی در pH10، ولتاز 12 ولت و در زمان 60 دقیقه بدست آمد که این برای سختی کل و کلسیمی به ترتیب برابر با 98/2% و 97/4% بوده است که نشاندهنده تاثیر مستقیم pH ، اختلاف پتانسیل و زمان واکنش در حذف سختی با استفاده از فرآیند EC دارد. این نتایج با نتایج بدست آمده درمورد حذف آرسنیک ، حذف کادمیوم و کروم VI و حذف فلوراید با استفاده از فرایند الکترو کواگولاسیون از محیط های آبی همخوانی دارد.لذا فرآیند EC با استفاده از الکترودهای میله ای آهنی می تواند به عنوان روشی مناسب و مطمئن برای جایگزینی با سایر روش های حذف سختی از آب مطرح باشد.

کلیدواژه ها

الکتروکواگولاسیون- حذف سختی- الکترود میله ای آهنی- آب شرب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.