بررسی تأثیر رنگ آمیزی با رنگ نانو سیلور بر کاهش سطح آلودگی قارچی در بیمارستان کامکار قم، سال 1386

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش ملی بهداشت محیط
  • کد COI اختصاصی: NCEH12_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1538
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد عزیزی فر

کارشناس ارشد گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی قم

کاظم ندافی

دانشیار گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی تهران

حسین جباری

استادیار بیماریهای عفونی، مرکز تحقیقات محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی

علیرضا امیدی اسکویی

مربی گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی قم

چکیده

فضاهای سربسته از جمله بیمارستا ن ها می توانند آکنده از آلو دگیهای قارچی باشند، این آلودگی ها یک عامل بالقوه بیماری برای بیماران بستری در بخش ها است . رنگ های با پایه نانو سیلوریکی از فن - آوری ها نوینی است که خاصیت ضد میکروبی و ضد قارچی از خود نشان داده و در این مطالعه این اثر بررسی شده است. روش بررسی: با توجه به بستری بیماران پیوندی و حسایت آنها به عفونت های بیمارستانی دو اتاق مشابه در بخش نفرولوژی انتخاب ویکی از آنها با رنگ نانو سیلور و دیگری با رنگ معمولی رنگ آمیزی شد .از دو روش نمونهبرداری سواپ استریل و پلیت روباز استفاده گردید . نتایج کشت به دو صورت حضور و عد م حضور و تعداد واحدهای تشکیل دهنده کلنی گزارش گردید. یافتهها: با مقایسه واحدهای تشکیل دهنده کلنی در روش پلیت روباز و همچنین واحدهای تشکیل دهنده کلنی و حضور و عدم حضور قارچ کشت سطحی در اتاق مورد و شاهد و با توجه به Pvalue های بدست آمده، اختلاف معنی داری بین داده های بدست آمده از اتا ق های مورد و شاهد مشاهده شد که نشان دهنده تأثیر رنگ نانو سیلور در کاهش آلودگی قارچی در سطوح و هوا بود . ثابت گردید که گذشت زمان در مدت مطالعه تأثیری در راندمان رنگ نداشته و تأثیر رنگ نانو سیلور در کاهش آلودگی قارچی روی سطوح بیشتر از هوا میباشد. جهت کنترل آلودگی قارچی بیمارستان میتوان از رنگ مورد مطالعه استفاده نمود.

کلیدواژه ها

آلودگی قارچی، بیمارستان، نانو سیلور، قم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.