بررسی تصفیه پذیری شیرابه تولیدی از پسماند جامد شهری کرمان با استفاده ازفرآیند فنتون و عوامل موثر برآن

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش ملی بهداشت محیط
  • کد COI اختصاصی: NCEH12_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1279
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد ملکوتیان

دانشیار گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی

نعمت ا... جعفرزاده حقیقی فرد

دانشیار گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی

محمد احمدیان

کارشناس ارشد مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ک

مهشید لولویی

مربی گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرم

چکیده

از انجا که کیفیت شیرابه تابع کیفیت مواد زائد جامد تولیدی بوده و از تنوع زیاد برخوردار است روشهای تصفیه آن نیز متنوع است . در بسیاری موارد شیرابه زباله بدون هیچ گونه تصفیه ای در محیط رها می شود . عدم کنترل و بی توجهی نسبت به تصفیه و دفع صحیح شیرابه موجبات آلودگی محیط را فراوان می آورد . هدف از این مطالعه بررسی امکان کاربرد فرآیند فنتون در تصفیه شیرابه های زباله، شهر کرمان می باشد. در این مطالعه شیرابه رباله جمع آوری شده از ماشین های جمع آوری زباله شهر کرمان طی دو مرحله مورد تصفیه قرار گرفت .در مرحله اول جهت تصفیه موادآلی قابل تجزیه زیستی، به صورت بی هوازی تصفیه شد و درمرحله بعد شیرابه مورد تصفیه، با استفاده از فرآیند فنتون مورد تصفیه قرار گرفت و تاثیر پارامترهایی pH زمان تماس ، دوز بهینه (Fe+2) و (H2O2) بر ان نیز بررسی گردید. مقادیر حذف TSS,BOD5,COD پس از تصفیه بی هوازی شیرابه در پایلوت به ترتیب برابر با 62% ، 96% و 89% بود. نسبت BOD5/COID نیز از 0/6 در شیرابه خام به 0/2 در شیرابه تصفیه شده، کاهش یافت .در فرآیند فنتون بیشترین مقادیر حذف COD برابر78% در pH=3 زمان تماس =75 دقیقه، غلظت آهن = 1400 میلی گرم در لیتر و غلظت H2O2 = 2500 میلی گرم درلیتر به دست آمد . نسبت COD/BOD5 روند افزایشی داشت واز 0/2 به 0/51 افزایشیافت که نشاندهنده افزایش تصفیه پذیری بیولوژیکی شیرابه پس از انجام فرآیند فنتون بود. کیفیت شیرابه از لحاظ آلودگی های مو جود درآن به وسیله تصفیه بیولوژیکی بی هوازی و تصفیه با فرآیند فنتون میزان زیادی بهبودیافت .مقادیر حذف COD پس از تصفیه بیولوژیکی و فرآیند فنتون به میزان زیادی کاهش یافت.

کلیدواژه ها

فرآیند فنتون - تصفیه بی هوازی - شیرابه زباله- شهر کرمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.