یادگیری مسیله محور در کلاس درس مجازی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس سراسری دانش و فناوری علوم تربیتی مطالعات اجتماعی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: ESPCONF04_166
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 681
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد شریفی

دانشجوی دکتری روانشناسی تربیتی، گروه روانشناسی تربیتی و تحولی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

جلیل فتح آبادی

دانشیار گروه روانشناسی تربیتی و تحولی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

امید شکری

استادیار گروه روانشناسی تربیتی و تحولی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

شهلا پاکدامن

دانشیار گروه روانشناسی تربیتی و تحولی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

چکیده

یادگیری مسیله محور یکی از موثرترین روش های تربیتی در فرایند یاددهی – یادگیری است و دلیل آن، استفاده ی این روش از اصولی مانند یادگیری فعال، ارایه ی بازخورد و انجام کار گروهی و مشارکتی است. آموزش مسیله محور سبب می شود یادگیرندگان اصول اساسی موضوع درسی را در بافتی که نیاز به حل مسیله است فراگیرند. طی یادگیری مسیله محور، یادگیرندگان فرصت می یابند به تمرین پرداخته، آموخته هایشان را به کار ببندند و از مهارت های فرایندی حل مسیله، برقراری ارتباط میان فردی، گروه سازی، خودارزیابی، انعطاف پذیری، سازگاری گروهی و … بهره گیرند. در عصر اطلاعات و ارتباطات روش های قدیمی آموزش و یادگیری کارآیی کمتری دارند. انسان برای همگام شدن با محیط در حال تغییر باید به دنبال شیوه های جدید انتقال دانش و افزایش آگاهی باشد. یادگیری الکترونیکی به آن نوع یادگیری اطلاق می شود که در محیط شبکه و اینترنت و در ساختی رسمی به وقوع می پیوندد و مجموعه ای از فناوری های چند رسانه ای در ایجاد آن به کار می روند. این روش بسیاری از محدودیت های معمول در آموزش فیزیکی را حذف کرده و با افزودن شرایط شبیه سازی شده کمک آموزشی، محیطی ایده آل و آرمانی برای انتقال اطلاعات آموزشی را فراهم نموده است. با توجه به ارزشمند بودن یادگیری مسیله محور ( PBL ) و اهمیت کاربست آن در محیط های مجازی، در این مقاله ضمن معرفی یادگیری مسیله محور، به بحث درباره ی مطالبی از قبیل PBL در کلاس درس مجازی، چگونگی و اقتضایات کاربرد این روش، اثربخشی PBL و برنامه ریزی برای اجرای آن پرداخته می شود.

کلیدواژه ها

یادگیری مسیله محور، آموزش مجازی، روش های تدریس نوین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.