بررسی میزان شیوع انگل های خونی در گاوهای شهرستان تربت جام در سال1394

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دوفصلنامه تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی، دوره: 2، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_NFVM-2-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 560
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جعفر حسین زاده مرزناکی

عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل

محمدرضا یوسفی

گروه انگل شناسی، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل

معین میرهزاری

دانش آموخته دکتری دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بابل

عبدالهانی شجاعی

دانش آموخته دکتری دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بابل

چکیده

انگلهای تک یاخته ای پیروپلاسما به دلیل ایجاد بیماری و مرگ و میر شدید در حیوانات اهلی و اهمیت انتقال برخی از جنس و گونه های آنها به انسان، سبب ایجاد خسارتهای اقتصادی و بهداشتی فراوان در سراسر جهان میگردند. بیماریهای ناشی از تیلریا و بابزیا هر سال در مناطق مختلف کشورمان در طی فصول بهار و تابستان با شروع فصل فعالیت کنه، در حیوانات اهلی شیوع پیدا می کنند. هدف از این تحقیق تعیین شیوع انگل های خونی در گاوهای مشکوک به زردی در شهرستان تربت جام میباشد. این مطالعه در طی بهار و تابستان 1394 بر روی 210 راس گاو مشکوک به زردی در این شهرستان انجام گرفت. پس از معاینه ی بالینی و مشاهده نشانه های درمانگاهی، جهت بررسی انگل های خونی اقدام به تهیه گسترش خونی از ورید گوش گردید. گسترش خونی تهیه شده در آزمایشگاه با رنگ گیمسا رنگ آمیزی شده و با میکروسکوپ نوری مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج این بررسی نشان داد که 36 درصد گاوهای مورد بررسی آلوده به تیلریوز و 6 درصد آلوده به بابزیوز و10 درصد آلوده به آناپلاسموز می باشند، همچنین در این بررسی 8 درصد آلودگی توام تیلریا و آناپلاسما مشاهده شد. بنابراین با توجه به حضور انگلهای خونی درگاوهای منطقه و همچنین اهمیت بندپایان در انتقال آنها، میتوان جهت کنترل آلودگیهای فوق علاوه بر درمان دامهای مشکوک به آلودگی، به مبارزه با این بندپایان نیز اقدام نمود.

کلیدواژه ها

انگل های خونی، شهرستان تربت جام، گاو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.