بررسی تاثیر پارامترهای کانی شناسی سنگ های گرانیتی کوهسنگی مشهد بر شاخص سایندگی سرشار (Cershar)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: همایش ملی دانشجویی علوم خاک و آمایش سرزمین
  • کد COI اختصاصی: SOILS01_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 557
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

دینا رشیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی، گروه زمین شناسی، واحد کهنوج، دانشگاه آزاد اسلامی، کهنوج، ایران

عبداله یزدی

استادیار، گروه زمین شناسی، واحد کهنوج، دانشگاه آزاد اسلامی، کهنوج، ایران

ابراهیم شریفی تشنیزی

دکترا ژیوتکنیک، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران

چکیده

اگر چه فن تونل بر با ماشین های TBM در سال ها اخیر رشد قابل توجهی داشته ولی ارزیابی دقیق مخاطرات زمین شناسی موثر در روند حفار همانند پیشرفت هایی که درتکنولوژی ساخت ماشین ها مورد استفاده در حفار مکانیزه رخ داده، توسعه نیافته اند .رفتار ساینده مصالح تشکیل دهنده زمین یکی از عواملی است که بر رو هزینه و برنامه زمان بند پروژه تونلبر موثر می باشد. سایش سنگ ها به پارامترها زمین شناسی گوناگون از جمله پتروگرافی سازند که شامل ساختمان، بافت و محتوا کانی ها با سختی بالا مانند کوارتز می باشد بستگی دارد. منطقه مورد مطالعه در این تحقیق کوهسنگی مشهد در استان خراسان رضوی می باشد که با توجه به آنالیز شیمیایی و کانی شناسی انجام شده نشان دهنده سنگ های گرانودیوریت بوده و میزان درصد کواتز در آین واحدهایی گرانیتی بیش از 30 درصد است و بنابراین در این تحقیق به بررسی خصوصیات کانی شناسی ( درصد کانی های کوارتز، آلکالی فلدسپات، پلاژیوکلاز، ...) و خصوصیات مکانیکی ( مقاومت فشاری تک محوره، بارنقطه ای، مقاومت کششی، لس انجلس و دوام ) پرداخته شده و ارتباط این پارامترها را نسبت به شاخص سایندگی سرشار مقایسه نموده است که با توجه به نتایج بدست آمده نشان دهنده رابطه و ارتباط مستقیم بین پارامترهای کانی شناسی نسبت به دیگر پارامترها و بخصوص شاخص سایندگی بیان نمود. بنابراین با توجه به تنوع وسیع کانی شناسی و بافتی در سنگ های آذرین ، دسته بندی محدودتر این سنگ ها برای کشف روابط بافتی مهندسی ضروری است.

کلیدواژه ها

گرانیتوییدکوهسنگی، پتانسیل سایندگی، پارامترهای کانی شناسی، پارامترهای مکانیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.