فاکتورهای موثر در کاربرد بیوچار در پالایش خاک های آلوده به فلزات سنگین

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: همایش ملی دانشجویی علوم خاک و آمایش سرزمین
  • کد COI اختصاصی: SOILS01_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 536
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهاره رزمی

دانشجوی دکتری بخش مهندسی علوم خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

رضا قاسمی فسایی

دانشیار بخش مهندسی علوم خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

چکیده

آلودگی خاک به فلزات سنگین یکی از دغدغه های مهم در جهان امروز به شمار می آید، زیرا آلاینده ها به راحتی وارد چرخه غذایی شده و خطر جدی برای سلامتی انسان و حیوانات به حساب می آید. کاربرد بیوچار یکی از روش های موثر برای کاهش سمیت فلزات سنگین در خاک به حساب می آید. تاثیر بیوچار در کاهش سمیت وابسته به برخی از ویژگی های آنمی باشد که شامل اندازه ذرات، دمای پیرولیز، روش تهیه بیوچار، مقدار بیوچار مصرفی، زمان تماس و منبع بیوچار است. مناسب ترین بیوچار برای کاربردهای طولانی مدت، بیوچار حاصله از موادچوبی که در دمای بالا پیرولیز شده، می باشد. هرچه اندازه ذرات بیوچار کاهش یابد سطح ویژه روند افزایشی خواهد داشت. بیشترین مقدار بیوچار مصرفی که از نظر اقتصادی مقرون به صرفه باشد، جذب فلزات سنگین را افزایش می دهد زیرا سایت های جذب و گروه های عاملی بیشتری دارد. کاربرد بیوچار برای پالایش خاک آلوده به فلزات سنگین توسط فاکتورهای متعددی کنترل می گردد. لذا بایستی تمام این فاکتورها مد نظر قرار گیرد تا حداکثر مقدار جذب این آلاینده ها را به خود اختصاص دهد.

کلیدواژه ها

بیوچار، آلاینده، فلزات سنگین، پالایش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.