مقایسه ی عددی اثر سیال نیوتنی و غیر نیوتنی بر ناپایداری سافمن-تیلور امتزاج ناپذیر

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: بیست و ششمین همایش سالانه بین­ المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME26_365
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 464
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عالیه عباسی یزدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود

محمود نوروزی

دانشیار، مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود،

چکیده

در مطالعه ی عددی حاضر ، ناپایداری انگشتی لزج در دو نوع جا به جایی امتزاج نا پذیر نیوتنی - غیر نیوتنی و نیوتنی نیوتنی مورد مقایسه قرار گرفته است، شبیه سازی مساله در سلول هل شاو صورت گرفته و از روش حجم س یال به منظور تفکیک دو فاز امتزاج ناپذیر استفاده شده است . همچنین، مدل غیر نیوتنی ماکسول برای شبیه سازی خواص ریولوژیکی سیال غیر نیوتنی به کار رفته است. هدف اصلی این مطالعه، مقایسه ی سیال جابه جا کننده نیوتنی و غیر نیوتنی در جابه جایی امتزاج ناپذیر جریان ناپایداری سافمن-تیلور و الگوهای رشد این ناپایداری می باشد. در این راستا نمودار بازده جاروبی و کانتورهای فاز این دو جابه جایی با یکدیگر مقایسه شده است. علاوه بر آن نمودار های بازده جاروبی با حالتی که انگشتی اتفاق نمی افتد نیز مقایسه شده است. نتایج نشان می دهد میزان ناپایداری در جابه جایی مخلوط ناپذیر با سیال غیر نیوتنی کمتر از حالت نیوتنی است و سیال غیر نیوتنی در جابه جایی امتزاج ناپذیر تاثیر پایدار کننده ای روی الگوهای جریان دارد. این نتیجه در فرایندهای ازدیاد برداشت نفت و افزایش بهره وری در مراحل ثانویه تولید نفت تاثیر چشم گیری دارد

کلیدواژه ها

پدیده انگشتی لزج - ناپایداری سافمن تیلور - جابه جایی امتزاج ناپذیر - سیال غیر نیوتنی- سیال ماکسول

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.