تلفیق RS و GIS برای شبیه سازی هیدرودینامیکی و پهنه بندی سیلاب رودخانه جاجرود

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس جامع مدیریت و مهندسی سیلاب
  • کد COI اختصاصی: IFMC06_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 727
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی شمس زهرایی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران گرایش مهندسی و مدیریت منابع آب، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران

سیدعباس حسینی

استادیار گروه مهندسی عمران آب، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران

عبدالنبی عبده کلاه چی

استادیار پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری و دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران

چکیده

یکی از روش های مدیریتی مواجهه با سیل، پهنه بندی سیل می باشد، نقشهه ای پهنه بندی سیل، اطلاعات ارزشمندی را در مورد طبیعت سیلاب ها، اثرات آن بر اراضی دشت سیلاب ها و تعیین حریم رودخانه ارایه میدهد، در نتیجه امکان ارسال هشدارهای مناسب در مواقع خطر سیل و تسهیل عملیات امداد و نجات فراهم می شود، در این مقاله با استفاده از تصاویر ماهواره ای متوسط بارش محتمل حوضه رودک محاسبه گردیده و مقایسه ای نیز بین متوسط بارش اندازه گیری شده از ایستگاه های باران سنجی حوضه رودک و مقدار متوسط بارش محاسبه شده از طریق سنجش از راه دور و با استفاده از GIS انجام شده است. سپس با استفاده از نرم افزار HEC-HMSاز بارش یک بازه زمانی ، رواناب را استخراج و ضرایب مدل بارش رواناب در نرم افزار HEC-HMS کالیبره گردید. بنحویکه هیدروگراف محاسباتی با هیدروگراف مشاهداتی منطبق شد. سپس بوسیله نرم افزار HEC-RAS نسیت به مدلسازی هیدرودینامیکی رواناب حاص از بارش و پهنه بندی سیلاب صورت پذیرفت و پس از انتقال به محیط GIS نقشه پهنه بندی سیلاب حاصل گردید.

کلیدواژه ها

شبیه سازی، هیدرودینامیک، RS، رواناب، پهنه بندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.