مروری بر وضعیت مدیریت جنگلهای ایران
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی جامعه و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ICSE01_179
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2083
نویسندگان
دانشجوی مقطع دکترای علوم جنگل دانشگاه تربیت مدرس
دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت مدرس
دانشجوی مقطع دکترای علوم جنگل دانشگاه منابع طبیعی ساری
چکیده
جنگلهای ایران با ویژگی های ممتاز و منحصر بفرد زیست محیطی از جمله منابع طبیعی تجدید شونده هستند و ضمن برخورداری از ویژگی تجدید حیات طبیعی و برخورداری از ارزشهای فراوان زیست محیطی در میان منابع طبیعی تجدیدشونده جایگاه ویژهای دارند که با مدیریت علمی و آگاهانه میتوان به پایداری، توسعه و تداوم جنگلها برای نسل امروز و آیندگان امیدوار بود. مدیریت جنگلها طی سالیان سال دستخوش تغییرات اساسی شده است. امروزه جنگلداری در غالب کشورهای مترقی و پیشرفته تکیه بر پایداری جنگل ، حفظ و ارتقای ارزشهای زیست محیطی و استفاده از کلیه ظرفیتهای موجود در حوزه های آبخیز جنگلی دارند و اساس برنامه ریزی جنگل مبتنی برحفظ این ارزشها است. بنابراین در قرن حاضر مدیریت و اداره جنگلها در جهان با نگرشی همه جانبه و با توجه به مسایل زیستمحیطی، اقتصادی و اجتماعی از طریق طراحی، برنامهریزی و اجرای برنامه ها در چارچوب روشهایی موسوم به جنگلداری چند منظوره و مدیریت پایدار جنگل به گونهای انجام میپذیرد که تمامی برنامه ها متناسب با ساختار زیست محیطی جنگلها و شرایط اجتماعی حاکم بر آن و تقدم حفظ ارزش های زیست محیطی بر منافع اقتصادی انجام شود. در مقاله حاضر به تاریخچه مدیریت جنگلهای ایران خصوصا جنگلهای شمال کشور پرداخته شد. نتیجه مطالعه نشان دهنده وجود تغییرات بسیار در ساختار مدیریتی سازمان جنگلها و به تبع آن جنگلها است که تا کنون با نبود برنامه شفاف و مشخص برای مدیریت اکوسیستم های جنگلی، تداوم و استمرار این منابع با ارزش را با تردید مواجه کرده است.کلیدواژه ها
جنگلبانی، مدیریت، طرح جنگلداری، جنگل و ایرانمقالات مرتبط جدید
- حکمت عملی در حکمرانی خوب
- گفتمان نظری سیاست خارجی کشور جمهوری اسلامی ایران در مقابل اسراییل از دیدگاه حقوق بین الملل
- نقش و جایگاه رسانه ها فضای مجازی و آینده فناوری های آموزشی از منظر حکمرانی حکمی
- حکمرانی و توسعه فرهنگی از دیدگاه های حضرت امام خمینی (ره)
- بررسی جایگاه مدیریت حق نظارت همگانی در حکمرانی اسلامی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.