بررسی رابطه اخلاق حرفه ای معلمان با کیفیت زندگی کاری و خودکارآمدی آنان در مدارس ابتدایی شهر اردبیل

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی روانشناسی،علوم تربیتی و سبک زندگی
  • کد COI اختصاصی: ICPE05_539
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 655
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عیسی ثمری

عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی

میلاد پورونچی صلوات

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

آموزش و پرورش سازمانی پویا در جامعه محسوب گردیده که وظیفه آموزش پایه را بر اعضای جامعه بر عهده دارد. معلمان ،که از محورهای مهم در سازمان آموزش و پرورش محسوب می گردند. از جمله عواملی که می تواند در مطلوبیت وضعیت معلمان اثرگذار باشد عامل کیفیت زندگی کاری است، و خوکارآمدی است هر میزان که اشخاص از نظر کیفیت زندگی کاری در سطح بالاتری قرار گیرند به همان میزان تلاش و کوشش بیشتری در راستای رسیدن به اهداف خود انجام خواهند داد.همچنین خودکارآمدی در حوزه یادگیری اجتماعی و نظریه های شناختی برای رفتار حرفه ای افراد موثر واقع می گردد. بدین لحاظ بررسی عوامل اثرگذار بر دو عامل فوق نیز می تواند حایز اهمیت باشد از جمله این عوامل اخلاق حرفه ای معلمان است که به نوبه خود می تواند در افزایش و ارتقاء کیفیت زندگی کاری و خودکارآمدی اثرگذار باشد در تحقیق حاضر که به روش توصیفی – همبستگی صورت پذیرفته ، با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته اخلاق حرفه ای معلمان و پرسشنامه خودکارآمدی وارترز و جروسلم GSE-10 و پرسشنامه کیفیت زندگی کاری والتون . WQL با طرح یک فرضیه اصلی و چهار فرضیه فرعی به بحث و بررسی در خصوص رابطه متغیرهای خودکارآمدی و کیفیت زندگی کاری(متغیر های وابسته) با اخلاق حرفه ای (متغیر مستقل) پرداخته شد که در نهایت مشخص گردید که بین متغیرهای وابسته و مستقل در سطح کمتر از 0/01 همبستگی وجود دارد. همچنین مولفه های احترام به ارزش ها ، عدالت و انصاف و مسیولیت پذیری توانایی پیش بینی خودکارامدی را در سطح R2 = 0/21 از خود نشان دادند ضمن آنکه در رگرسیون گام به گام مولفه های وفاداری و همددری با دیگران توانستند در سطح = 0/31 R2 متغیر کیفیت زندگی کاری را پیش بینی نمایند.

کلیدواژه ها

خودکارآمدی، کیفیت زندگی کاری، اخلاق حرفه ای، معلمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.