تدوین برنامه راهبردی آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان در مقابله با آسیب های اجتماعی مدارس ابتدایی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی روانشناسی،علوم تربیتی و سبک زندگی
  • کد COI اختصاصی: ICPE05_457
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 683
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا بلیده

مهارت آموز ماده ۲۸ دانشگاه فرهنگیان سیستان وبلوچستان پردیس شهیدمطهری زاهدان

اله نظر علی صوفی

عضوهییت علمی دانشگاه فرهنگیان سیستان و بلوچستان پردیس رسالت زاهدان

چکیده

بی تردید آسیب های اجتماعی یکی از مهمترین موضوعات اجتماعی ایران و جهان است. این موضوع، یکی از مشکلات بزرگ جامعه بشری است که عمدتا باعث بزهکاری های مختلفی می شود. این پدیده هم در کشورهای توسعه یافته و هم در کشورهای درحال توسعه وجود داشته و دارد. هدف پژوهش حاضر بررسی تدوین برنامه راهبردی آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان در مقابله با آسیب های اجتماعی مدارس ابتدایی است.آسیب های اجتماعی نوعی بدکاری سازمانی اجتماعی است که در همه جوامع کم و بیش یافت می شود و تنها تفاوت در شدت و ضعف و میزان آن است. آسیب های اجتماعی دارای پیامدهای متفاوتی می باشند که از جمله آنها می توان به ایجاد نا امنی فردی و اجتماعی اشاره کرد. همچنین روشهای مواجه ه با آسیب های اجتماعی و تقویت امنیت شامل دو نوع برخورد است که یکی از آنها کیفری و واکنشی ودیگری غیر کیفری و پیشگیرانه است. که برخورد پیشگیرانه دارای مزایای بیشتری است. نهاد آموزش و پرورش از نهاد های تاثیر گذار در پیشگیری از بروز آسیب های اجتماعی و تقویت امنیت اجتماعی است. آموزش و پرورش نقش پیشگیرانه خود را در سه محور کلی از راهکارها انجام می رساند، اولی، مبارزه بابی سوادی و ترغیب افراد به اتمام دوره تحصیلات ؛ دومی، استفاده کارآمد نهاد آموزش و پرورش از نقش جامعه پذیری دانش آموزان؛ و سومی، آموزش مهارتهای زندگی در پایه های تحصیلی دوره های تعلیمات عمومی. نتیجه گیری می شود که در پیشگیری از آسیب های اجتماعی و تقویت امنیت اجتماعی باید توجه ویژه ای به نهاد آموزش و پرورش داشت و با انجام طرح ها و برنامه های علمی مدون علاوه بر داشتن جامعه امن از صرف هزینه های بسیار زیاد برای امور قضایی و کیفری مجرمین در جامعه صرفه جویی نمود.

کلیدواژه ها

برنامه راهبردی، آموزش و پرورش ، آسیب های اجتماعی ، مدارس ابتدایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.