اثربخشی آموزش پذیرش و تعهد بر ناگویی خلقی و سلامت روان دانش آموزان
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی روانشناسی،علوم تربیتی و سبک زندگی
- کد COI اختصاصی: ICPE05_359
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 469
نویسندگان
استادیار گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج
دانشجوی دکتری مدیریت آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج
چکیده
پژوهش حاضر با رویکرد به هدف پژوهش، از نوع پژوهشهای کاربردی می باشد که با استفاده از روش شبه آزمایشی(نیمه تجربی) با طرح پیش آزمون پس آزمون می باشد. جامعه آماری شامل کل دانش آموزان پسر مقطع متوسطه شهرستان سرپل ذهاب می باشد. با توجه به شبه آزماشی بودن این پژوهش تعداد نمونه های پژوهش محدود و شامل 60 نفر در قالب دو گروه 30 نفره(گروه کنترل و آزمایش) می باشد. از روش تصادفی ساده نمونه ها انتخاب و داده های پژوهش گردآوری میگردد در این تحقیق برای سنجش مولفه های هر یک از متغیرهای تحقیق (ناگویی خلقی، سلامت روان) از پرسشنامه های استاندارد فرم اولیه مقیاس ناگویی خلقی تورنتو و پرسشنامه 28 سوالی سلامت عمومی استفاده گردیده است. برای تجزیه و تحلیل داده های این پژوهش با توجه به سطح سنجش متغیرهای مورد بررسی، از آماره های توصیفی شامل جداول فراوانی و درصد فراوانی و همچنین نمودار میله ای استفاده شده است. در آمار استنباطی با توجه به نوع فرضیات از آزمون کوواریانس؛ آزمون های کولموگروف- اسمیرنف و تحلیل واریانس کواریانس استفاده شده است. نتایج یافته ها نشان داد که که آموزش مبتنی بر درمان پذیرش و تعهد بر کاهش ناگویی خلقی در مرحله پس آزمون ( ( (1, 27) = 27.47, ≤ 0.01 موثر بوده است. همچنین مقایسه میانگین ها نشان می دهد که با کنترل نمرات پیش آزمون سلامت روان، دانش آموزانی که آموزش پذیرش و تعهد را دریافت کرده اند (گروه آزمایش) (M = 62/33) به طور معناداری نمرات بالاتری در متغیر سلامت روان در مرحله پس آزمون نسبت به دانش آموزانی که در گروه آموزش پذیرش و تعهد شرکت نکرده بودند (گروه کنترل) 40/50) (M = بدست آورده اند .(P≤ 0.01)کلیدواژه ها
آموزش پذیرش و تعهد ؛ ناگویی خلقی ؛ سلامت روانمقالات مرتبط جدید
- بررسینقش اختلالات یادگیری در وضعیت عملکرد تحصیلی دانش آموزان
- بررسی نقش اخلاق در هوش مصنوعی و چالش ها و راه حل های آن
- رابطه اسکیزوفرنی با اختلال یادگیری در دانش آموزان
- اثربخشی آموزش واقعیت درمانی بر نگرش های ناکارآمد و باورهای وسواسی در دانش آموزان دارای اختلالات یادگیری شهر دامغان
- تاثیرات روانشناختی استفاده از فناوری های دیجیتال بر سلامت روانی و نقش والدین در پیشگیری از اعتیاد دیجیتال
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.