مقایسه ی پاسخ های هورمونی به دو شدت متفاوت تمرین مقاومتی در دختران تمرین کرده

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین همایش ملی دستاوردهای علوم ورزشی و سلامت اهواز
  • کد COI اختصاصی: ASSH02_169
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 428
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا پرسش

کارشناسی ارشد تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران

سعید احمدی براتی

مربی، عضو هییت علمی دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

عبدالحمید حبیبی

استاد ، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

چکیده

زمینه و هدف: بررسی تغییرات هورمونی درجهت پایش میزان تاثیرگذاری تمرینات مقاومتی بر رشد عضلانی موثر است. هدف از پژوهش حاضر مقایسه ی پاسخ های هورمونی به دو شدت متفاوت تمرین مقاومتی در دختران تمرین کرده می باشد.روش کار: 36 دختر دانشجو (با میانگین سنی 3/1±7/20 سال، وزن 3/1±4/58 کیلوگرم، قد9/0±1/164 سانتی متر شاخص توده بدن5/0±1/23 کیلوگرم بر مترمربع) داوطلبانه در این طرح شرکت کرده و به سه گروه تمرین مقاومتی با شدت زیاد( 70-90 درصد یک تکرار بیشینه، 12نفر)، تمرین مقاومتی با شدت کم (60-40 درصد یک تکرار بیشینه، 12نفر) و گروه بدون ورزش( کنترل، 12نفر) تفکیک شدند. سپس دو گروه تجربی یک برنامه تمرینی یک جلسه ای که شامل حرکات جلوباز، پرس سینه، زیر بغل، اکستنشن تنه و پشت بازو با هالتر بود را در 5 ست با استراحت سی ثانیه ای بین ست ها و زمان استراحت 2 دقیقه ای بین حرکات را اجرا کردند. نمونه های خون قبل و 24 ساعت پس از پایان پروتکل تحقیق جهت اندازه گیری سطوح هورمون رشد و انسولین گرفته شد.یافته ها: نتایج تغییرات معنی داری در سطوح سرمی هورمون رشد و انسولین پس از یک جلسه تمرین مقاومتی در هر دو شدت مختلف، نشان نداد (05/0≥p علاوه بر این، بین دو گروه تمرین هم نیز تفاوت معنی داری مشاهده نشد(05/0≥p).نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان داد بین تمرین مقاومتی با شدت کم وزیاد در یک جلسه تمرینی، تفاوت معنی داری ازنظر تاثیر بر سطوح هورمونی آنابولیکی در دختران تمرین کرده وجود ندارد. بنابراین احتمالا در پژوهش حاضر مدت و شدت تمرین از کفایت لازم برای اثرگذاری بر عوامل هورمونی برخوردار نبوده است.

کلیدواژه ها

تمرین مقاومتی، شدت، هورمون رشد، انسولین، دختران تمرین کرده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.