توسعه مدل انتخاب بهینه گزینه های مدیریت و بازیافت رواناب های سطحی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: هفدهمین کنفرانس هیدرولیک ایران
  • کد COI اختصاصی: IHC17_252
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 729
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم مرزبان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی و مدیریت منابع آب، دانشکده مهندسی عمران، پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران

سارا نظیف

استادیار دانشکده مهندسی عمران، پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران

محسن ناصری

استادیار دانشکده مهندسی عمران، پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران

چکیده

با توسعه شهرنشینی، مدیریت و جمع آوری رواناب های سطحی و استفاده مجدد از آنها از اهمیت دوچندان برخوردار شده است. در مدیریت نوین روانابهای شهری سعی میشود با توجه به شرایط فیزیکی و انسانی، موثرترین راهکارها به منظور ارتقاء عملکرد سیستم ارایه شود. این راهکارها به نام بهترین راهکار های مدیریتی یا 1BMPs شناخته میشوند که انتخاب ترکیب بهینه آنها از جمله چالش های مهمی است که مدیران شهری با آن مواجه هستند. با توجه به محدودیت منابع آب استفاده مجدد و مدیریت بهینه روانابهای سطحی جهت تامین آب مورد نیاز شهرها و جلوگیری از سیلابها میتواند موجب ارتقاء عملکرد سیستم های آب شهری شود. در این تحقیق مدلی برای مدیریت روانابهای شهری توسعه داده شده است که در کنار در نظر گرفتن کاهش خطر سیلابهای شهری، بازیافت آنها را نیز مدنظر قرار میدهد. برای این منظور ابتدا با استفاده از مدل EPA-SWMM2 سیستم زهکشی اصلی آبهای سطحی یکی از حوضه های تهران شبیه سازی شده و سپس مدل بهینهسازی با استفاده از روش الگوریتم ازدحام ذرات PSO3 برای تعیین رویکردها و ساختارهای بهینه مدیریت و بازیافت روانابهای سطحی توسعه داده شده است. نتایج گویای این واقعیت است که با استفاده از این رویکرد میتوان با حداقل هزینه ضمن کاهش خطر سیلاب های شهری، حجم قابل توجهی از این رواناب را به منظور مصارف مختلف در شهر بازیافت نمود که با توجه به محدودیتهای آبی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

کلیدواژه ها

بازیافت آب، بهینه سازی، مدیریت رواناب سطحی، الگوریتم ازدحام ذرات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.