ارایه یک مدل مدیریت موجودی سبز برای کالاهای فسادپذیر توسط فروشنده و مسیریابی تحت عدم قطعیت تقاضا

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع و سیستم­ها
  • کد COI اختصاصی: ICISE04_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 973
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیمیا انصاری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده ی مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی شریف

سیدتقی اخوان نیاکی

استاد دانشکده ی مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

تلاش برای دستیابی به مدیریت پایدار زنجیره های تامین اهداف لجستیکی مهم جدیدی را افزون بر هدف سنتی کمینه سازی هزینه با خود به همراه داشته است. توجه به محدودیت ها و مفروضات سنتی و گاه دور از واقعیت های زنجیره های تامین همچون قطعیت تقاضا، عدم فسادپذیری کالاها و ... باعث شده تا بسیاری از مدیران و اعضای زنجیره های تامین قادر به اتخاذ تصمیمات شایسته نباشند. افزون بر این، نگرانی های روزافزون زیست محیطی، افزایش آگاهی مصرف کنندگان نسبت به مسایل بهداشت و سلامت، تقاضا برای محصولاتی با کیفیت بالا، محدودیت در منابع طبیعی و ... موجب شده است تا مسایل مدیریت موجودی و مسیریابی بیش از پیش پیچیده و با چالش های فراوانی روبرو شوند. این پژوهش با درک نیاز مدیران و تصمیم سازان زنجیره های تامین به مدل هایی کارامد برای اتخاذ تصمیمات درست و به موقع و با در نظر گرفتن پیچیدگی های موجود در مسایل نوین مدیریت موجودی به ارایه یک مدل مدیریت موجودی سبز برای کالاهای فسادپذیر توسط فروشنده و مسیریابی تحت عدم قطعیت تقاضا پرداخته است که در آن مسیر یابی با هدف کمینه-سازی انتشار آلاینده های کربنی در دو سطح با فرض تقاضای احتمالی صورت می پذیرد. به عبارتی دیگر، مدل پیشنهادی این پژوهش با در نظر گرفتن فرض عدم قطعیت در تقاضا، حالتی را معرفی می کند که در آن ضمن پاسخ مناسب به تقاضای احتمالی، هزینه های تحمیلی بر کل زنجیره تامین شامل هزینه های سفارش دهی، نگهداری، مصرف سوخت وسایل نقلیه، دستمزد رانندگان، فساد کالاها و کمبود به حداقل می رسد.

کلیدواژه ها

مدیریت موجودی سبز توسط فروشنده، کالای فسادپذیر، مسیریابی، عدم قطعیت تقاضا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.