تحلیل معیارهای جانمایی پارکینگ های عمومی در مناطق پرتراکم شهری (مطالعه موردی: شهر ایلام)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس ملی عمران و معماری در مدیریت شهری قرن 21
  • کد COI اختصاصی: ENGGCONF01_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 590
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه کوچکی نژاد

گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران

پریسا رییسی

گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران

چکیده

کاربری پارکینگ های عمومی یکی از انواع کاربری های اساسی در شهرها است که مکان یابی بهینه آن، کنترل ترافیک و رفاه شهروندان را به دنبال خواهد داشت. معیارهای متعددی جهت مکان گزینی پارکینگ ها با توجه به استانداردهای جهانی وجود دارند. البته بکار بردن و لحاظ کردن همه معیارهای یاد شده در امر مکان یابی به دلایل مختلفی امکان پذیر نیست و انتخاب معیارها نه تنها بستگی شدید به در دسترس بودن اطلاعات دارد بلکه متاثر از شرایط طبیعی و کالبدی محدوده مورد نظر نیز می باشد. هدف این پژوهش بررسی پارکینگ های عمومی شهر ایلام در محدوده پر تراکم شهر می باشد که به روش توصیفی – تحلیلی انجام گرفته است. محدوده موردنظر در این پژوهش محدوده مرکزی شهر ایلام می باشد که مهمترین مرکز پرتراکم شهر ایلام محسوب می شود. تجزیه و تحلیل داده ها در این پژوهش با استفاده از لایه های اطلاعاتی GIS و تحلیل سلسله مراتبی AHP صورت گرفته است. نتایج بررسی ها نشان داد که پارکینگ های عمومی با سرانه جمعیت منطقه پر تراکم شهر ایلام هماهنگی ندارد. مکان یابی مراکز پارکینگ منطقه پرتراکم شهری ایلام بهینه صورت نگرفته است. به طوری که معیارهای مکان یابی پارکینگ های شهری (فاصله از مراکز جاذب سفر، فاصله از معابر شهری، گره های ترافیکی و کاربری های موثر) رعایت نشده است. همچنین 5 مکان به عنوان بهترین مکان ها برای احداث پارکینگ طبقاتی در محدوده مرکزی شهر ایلام وجود دارد که ناحیه 1 با مقدار ویکور 0/01 در اولویت احداث قرار دارد.

کلیدواژه ها

پارکینگ، پارکینگ عمومی، مکانیابی، محله پرتراکم، شهر ایلام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.