کانی زایی آنتیموان در پهنه زمین درز سیستان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دهمین همایش انجمن زمین شناسی اقتصادی ایران
  • کد COI اختصاصی: CISEG10_235
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 964
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد بومری

دانشگاه سیستان و بلوچستان، دانشکده علوم، گروه زمین شناسی

حلیمه مجددی

دانشگاه سیستان و بلوچستان، دانشکده علوم، گروه زمین شناسی

چکیده

پهنه جوش خورده سیستان در شرق و جنوب شرق ایران عمدتا از سنگهای رسوبی فلیش گونه و بقایای پوسته اقیانوسی تشکیل شده است.. فرآیند های گرمابی مرتبط با نفوذ وخروج سنگ های آذرین در این پهنه ازایوسن تا کواترتری باعث دگرسانی وکانی زایی های گرمابی گسترده و متعددی شده است. کانی زایی آنتیموان در این پهنه در مکان های متعددی از نهبندان تا جنوب زاهدان مشاهده می شود. کانسارها و اندیس های مورد بررسی در این مقاله شامل شورچاه ، توزگی، سفید سنگ، بایوت، لخشک و سفیدابه می باشند. کانی زایی آنتیموان در پهنه جوش خورده سیستان عمدتا به صورت رگه های استیبنیت و استیبنبت-کوارتز تشکیل شده است. دگرسانی غالب با این رگه ها، دگرسانی سیلیسی و نوع کانی زایی از نوع اپی ترمال است. این مقاله ضمن بحث در باره زمین شناسی، سنگ نگاری و ژیوشیمی سنگهای میزبان، کانی شناسی ، سبک و نوع کانی زایی آنتیموان را نیز بررسی می نماید.

کلیدواژه ها

رگه های استیبنیت، اپی ترمال، مناطق پسابرخوردی، فلیش،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.