ژیوشیمی مگنتیت کانسار آهن سرویان، استان مرکزی: اشاراتی به نوع کانسار و ژنز کانسنگ

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دهمین همایش انجمن زمین شناسی اقتصادی ایران
  • کد COI اختصاصی: CISEG10_199
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 479
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره مربوطی

گروه زمین شناسی، واحد بهبهان، دانشگاه آزاد اسلامی، بهبهان، ایران

فرهاد احیاء

گروه زمین شناسی، واحد بهبهان، دانشگاه آزاد اسلامی، بهبهان، ایران

قدرت اله رستمی پایدار

گروه زمین شناسی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

سارا ملکی خیمه سری

گروه زمین شناسی، واحد بهبهان، دانشگاه آزاد اسلامی، بهبهان، ایران

چکیده

کانسار آهن سرویان در30 کیلومتری شمال شرق شهرستان دلیجان در کمربند ماگمایی ارومیه- دختر واقع شده است. مگنتیت کانه اصلی کانسار است و همراه با آن هماتیت، گوتیت، پیریت و کالکوپیریت وجود دارد. پیروکسن، اپیدوت، اکتینولیت، کلسیت و کوارتز کانی های باطله در این کانه زایی هستند. بر اساس تحلیل داده های آنالیز LA-ICP-MS غلظت تیتانیم و وانادیوم بطور قابل توجهی پایین است. بنابراین مگنتیت کانسار آهن سرویان در دمای پایین و در محیط اکسیدی تشکیل شده است. نمونه های مگنتیت کانسار آهن سرویان در نمودارهای تفکیک کننده Ca+Al+Mn در مقابل Ti +V ، Ni/Cr+Mn در مقابل Ti+V و TiO2 در مقابل V2O5 در میدان کانسارهای اسکارن قرار می گیرند و نشان می دهد که این کانسار از نوع کانسارهای اسکارن آهن می باشد. مقادیر پایین REE ها در مگنتیت کانسار مورد مطالعه شاهد دیگری بر هیدروترمالی بودن سیال کانسنگ ساز است. تهی شدگی Eu و غنی شدگی Ce نشان می دهد محیط تشکیل کانسنگ کانسارآهن سرویان اکسیدی است.

کلیدواژه ها

مگنتیت، عناصرکمیاب، عناصر نادر خاکی، اسکارن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.