سنگ شناسی و ژیوشیمی سنگ های نیمه عمیق در منطقه قلعه زری

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دهمین همایش انجمن زمین شناسی اقتصادی ایران
  • کد COI اختصاصی: CISEG10_153
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 550
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فهیمه محمدی

گروه زمین شناسی دانشگاه فردوسی مشهد

محمدحسن کریم پور

گروه زمین شناسی دانشگاه فردوسی مشهد.گروه زمین شناسی دانشگاه کلرادو

مجید قادری

گروه زمین شناسی دانشگاه تربیت مدرس تهران

سیدمسعود همام

گروه زمین شناسی دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

معدن مس قلعه زری تقریبا در180 کیلومتری جنوب بیرجند واقع شده است. کانی سازی تیپ IOCG، و شامل دو مجموعه رگه میباشد. مجموعه ی اول حاوی کانی سازی مس و مجموعه ی دوم حاوی آنومالی طلا میباشد. توده های نفوذی منطقه از نوع نفوذی های نیمه عمیق در محدوده گابرو، مونزوگابرو، گابرودیوریت، مونزونیت و مونزونیت کوارتزدار است. سنگهای آتشفشانی شامل کوارتز آندزیت، آندزیت- بازالت، آندزیت و لاتیت میباشند. آلتراسیون در این منطقه وسیع بوده و شامل انواع: پروپلیتیک، و به میزان کمتر، سیلیسی، سرسیتی و آرژیلیک است. این واحدها ماهیت کالک آلکالن با پتاسیم بالا تا شوشونیتی دارند. غنی شدگی LREEها نسبت به HERRها و غنی شدگی LILEها نسبت به HSFEها شواهد مهمی است که این واحدها در کمربند ماگمایی زون فرورانش تشکیل شده اند.

کلیدواژه ها

قلعه زری، ژیوشیمی، زون فرورانش، اکسید آهن حاوی مس-طلا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.