بررسی زایش اسمکتیت و زیولیت در شمال شرق استان اصفهان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دهمین همایش انجمن زمین شناسی اقتصادی ایران
  • کد COI اختصاصی: CISEG10_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 573
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیرین فتاحی

گروه علوم زمین، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز، تبریز، کد پستی ۵۱۶۶۶

علی اصغر کلاگری

گروه علوم زمین، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز، تبریز، کد پستی ۵۱۶۶۶

علی عابدینی

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، کد پستی ۵۷۱۵۳

هاشم باقری

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان، اصفهان، کد پستی ۸۱۷۴۶

چکیده

در این پژوهش، ذخایر بنتونیتی واقع در شمال شرق استان اصفهان)تشتاب، سنگاب مارخور، چاهریسه، نیستانک و تمینان( برای مطالعه انتخاب گردیدند. مشاهدات صحرایی نشان می دهند در محدوده ی مطالعاتی، روابط ژنتیکی مشخصی بین واحدهای پیروکلاستیکی ایوسن-الیگوسن با تشکیل اسمکتیت ها و زیولیت ها وجود دارند. آنالیزهای پراش پرتو ایکس (XRD)، آشکار نمودند که کانی های رسی تشکیل دهنده بنتونیت ها، بیشتر شامل مونت موریلونیت، ساپونیت، نانترونیت، پیروفیلیت، بیدلیت، کایولینیت، ایلیت، ورمیکولیت و ایلیت- مونت موریلونیت می باشند. کانیهای زیولیتی در مناطق مورد مطالعه بیشتر هیولاندیت و کلینوپتیلولیت می باشند. مطالعات میکروسکوپی نشان دادند که اسمکتیت ها و زیولیت ها از دگرسانی پامیس ها، شیشه های آتشفشانی و به مقدار کمتر پلاژیوکلازهای موجود در سنگ مادر حاصل شده اند.

کلیدواژه ها

شمال شرق اصفهان، بنتونیت، زیولیت، اسمکتیت، پیروکلاستیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.